Az internetkapcsolatom rendben van, de a böngészők nem működnek. Mi lehet a baj? (tudásbázis)
Murila tanácsára csak feltettem az avirát, hiába angol nyelvű. Annyi ragadt már rám - 8 év víruskezeléssel a hátam mögött -, hogy tudtam kezelni, mindent nézzen át...
Legnagyobb megdöbbenésemre még 15 vírust talált a gépemen,(!) - többnyire trójaiakat - amin a malwara is és a NOD is simán átfutott. 770 000 fájt vizsgált át, ezt nem is értettem, mert a malwara csak 680 ezer átnézett fájt naplózott...
Na mindegy, ez marad a gépemen. Köszönet murilának!
Mert csak magyarul értek. :-((( És nem szeretek ex-has nyomogatni gombokat. Jó, pár angol szó már ragadt rám, de az kevés ahhoz, hogy idegennyelvű programokat gyűjtsek be a gépemre.
Ezért egységesen mindegyik magyar nyelvű.
nem tudom, hogy van-e magyarul. Mondjuk nekem jó angolul is.
Nem tudom, miért ragaszkodsz a magyar progihoz, ha egyszer jó az angol nyelvű is?
Az avira vírusirtó, a spybot pedig az összes kémprogit irtja. Nem akaszkodnak össze.
Nod nekem régen volt, de baromira lassította a gépet, már pár éve nem használjuk.
Az avira ingyenes.
A férjem informatikus, ezeket használja ő is, még soha nem volt gáz a gépén, pedig ő azért nem csak egyszerű honlapokat nézeget :)
Az avira és a spybot fent lehet egyszerre a gépen? Nem "kapaszkodnak" össze?
Már időközben utánanéztem, a malware nem helyettesíthet egy olyan víruskezelőt, amelyik állandó figyelésben, készenlétben van, mint pl. a NOD. A malware csak arra való, hogy időnként végigfuttassuk.
Mivel a NOD-ban már másodszor csalódtam, arra nem nagyon akarok visszatérni. Az avasban is már csalódtam régebben. A pandán gondolkoztam, de most hogy felvetetted az avira lehetőséget is, ennek is utánanézek.
Az avira free víruskezelő? Vagy csak 30 napos próbaverziójaa létezik ingyenesen? (Az utóbbi időkben a NOD is 30 napos lett...) Na majd utánanézek. Addig is nagyon köszönöm a tippet, a jó tapasztalatod bizonyára megkönnyíti a döntésemet.
Hát, ha csak azt hagyod, ne csodálkozz, hogy mással lesz tele a géped. Nézz utána, hogy mire jó a malware.. meg a többi.
Nekem avira és spybot van. Fél év alatt nulla vírus, nulla kémprogi.
10 vírust talált a Malware. Maradok ennél a víruskezelőnél. Bár kényelmes a NOD, mindig is szerettem, de nem teljesen hatékony. Másodszor jártam meg vele.
murila, csak a leírásban tűnik úgy, hogy mindent egyszerre csináltam. Valójában a legvégén ment a víruskereső addig, míg a kutyát futtatam. 2 órát ment.
A tanácsokat megfogadva helyreállt az Expohler működése. Köszönöm mindannyiatok segítségét!
A Firefoxot, az Adobe-ket, a Javat töröltem. A malwaret és spybotot telepítettem. Új helyről új Javat és Flasch player töltöttem le.
Még mindig dolgozik a malware, ennek végeredményét még nem tudom, de a NOD-ot egyenlőre erre lecseréltem. Majd meglátom hogyan válik ez be.
Mégegyszer köszi
Egyenlőre azt tervezem, hogyha hazamegyek, letörlöm a Firefoxot, és -egyenlőre- egyik verzióját sem teszem fel.
Az eddigi tanácsok alapján törlöm még a Javat, az Adobet, telepítem a malware-t és a spybotot, ezeket le futtatom. Azután mégegyszer frissitem a windows szoftvert, és remélem az Expholer ezek után működni fog.
Köszi a tippet, felírtam, ezt is le fogom futtatni.
Különben ismerem a spybotot, valamikor használtam. Egyik újratelepítés után lemaradt. Sejtem, hogy vannak kémprogramok a gépemen, bár ez a hiba inkább valamilyen win32-es trójainak tűnik. Nagyon tud rejtőzködni...
A 7-es is már elavult, azóta rengeteg újítást csináltak, és már a 15-ös verzió van, amiben régebbi verziókban gyakran előforduló összeomlásokat iktattak ki...
Szerintem telepítsd a 15-ös verziójú magyar nyelvűt...
Csoportos beszedéssel fizetem évek óta, mindig be van fizetve, most is.
Nem hívom fel a szolgáltatót, mert mint lentebb is írtam, van internet a gépemen, és nekik csak eddig tart a felelősségük. Az általuk szolgáltatott ADSL a másik szobában lévő gépen kifogástatanul működik, teljes sávszélességben.
Firefox5-ös??
Abból már a 15-ös létezik!
Nézelődtem a neten, és ezt olvastam, egy hasonló problémával küszködő felhasználónak írt válaszban:
"A számitógéped komoly támadás érhette a Mozilla Firefox5 böngészőn keresztül: káros Javascript kód okozza. Sajnos nálam sem ismerte fel a teljes körű és fizetős védelem, bele is törölt a rendszerbe. De mert saját fiókról történt, nem omlott össze a Windows, Megnéztem a Felügyeleti eszközöknél, innen küldtem el a Windows Menagerrel a .temp és az .xml fájlokat. Néhány nap múlva érkezett a frissités (.log fájlok).
Cseréld le a Firefox és Chrome böngészőket, a Javát (Java Free Download) és az ÖSSZES Adobe Flash Playert, de még a Shockwave-t is. CHKDSK lefuttattásam lemez töredezettség mentesítés, virisírtó lefuttattása.
Windows javító telepítés, ha ezek után sem jó.
Nálam bevált ez a módszer."
Én ebből ezt a rész nem értem: "Megnéztem a Felügyeleti eszközöknél, innen küldtem el a Windows Menagerrel a .temp és az .xml fájlokat. Néhány nap múlva érkezett a frissités (.log fájlok)."
A CHKDSK lefuttatás gondolom egy víruskezelő program lehet...
Véleményetek?
köszi
próbáld ki az AVG-t!
Nagyon komplett kis vírusírtó.
Meg nem tudom, szoktad e a rendszert karban tartani...
Csinálj, a meghajtókon törésmentességet, illetve hasznád a CCleaner-t. Ezt egy karbantartó progi, ami a felgyülemlett feleseleg töredékeket, internetes fájlokat törli.
Ha ez sem segít, marad az oprendszer újratelepítés.
Illetve egy ténylege szakember véleményét kérheted.
OK, megprobálom a malware-t is bevetni. Mégis kisebb munka, mint egy új telepítés. kösz a tippet.
Neked is ugyenez a hiba volt a gépeden, a malware tisztogatás elött?
Különben én is tapasztaltam már ilyet, hogy a NOD nem vesz le mindent, azért is jött ez az ötletem. Anno egy másik vírusírtó garmadjával talált, sajna már a nevére nem emlékszem, hogy melyik írtó volt.
További ajánlott fórumok:
- A számitógépen nincs internetkapcsolat, viszont a laptopon van.Létezik ilyen?
- Miért lassult be a (vírusmentes) gépem és szakad meg újabban az internetkapcsolat?
- Milyen internet böngészők vannak?
- Mit tegyek, ha az internetkapcsolat állandóan megszakad?
- CIB internetkártyával lehet fizetni az eBayen?
- Tudna nekem valaki ajánlani internetkávézót Miskolcon?