Az esküvői meghívót saját magunk akarjuk elkészíteni. Ötleteket szeretnék, főleg olyanoktól, akik szintén maguk csinálták. (beszélgetés)
Szia!
Mi magunk készítettük a meghívónkat.
lefényképeztük a gyűrűs kezünket,ahogy fogunk egy fehér rózsát.Erre szerkesztettük rá a szöveget és kinyomtattuk fekete-fehérbe(direkt).
Elmentünk egy papír nagykerbe,ott vettünk selyemfényű kartont.Ebből vágtunk két oldalról ráhajtós borítékot.Az egyik ráhajtóra rányomtattuk a meghívó feliratot és lyukasztottunk egymásba fonódó 2 szivet.Lyukasztót hobbi boltban lehet beszerezni.
A képet beletettük a borítékba,a boríték ráhajtóiba fűztünk organza szalagot és úgy volt megkötve.
A meghívón a megszólítás névre szóló volt.
Ha hajtogatottat csinálsz, akkor nyomtass jelőlést a papír mindkét oldalára, és egy nem recés vajazókéssel húzd meg vonalzó mentén, így pontos lesz a hajtás. Utána én még vasalóval átmentem rajta, és így olyan szép lett, mint a profi, gépi hajtogatások. A vastagabb papír elég akaratos, ha nem vasalod meg, akkor ki akar nyílni.
nekünk két oldalról behajtható volt, a két szárnyat össze lehetett zárni. Nyomtattam egyik feléte egy ívet, a másik felére meg bújtatót, és snitzerrel kivágtam. Mondjuk íveket így vagdosni nem egyszerű, de nem lehetetlen egy kis kézügyességgel. Nekünk gyöngyházas volt, a boltban azt mondták, hogy a tinta nem fog rajta megtapadni, de először csináltam egy próbanyomatot, és működött. A felirat is csillogott, mint a papír többi része.
szia
mi kiválasztottunk egy képet kettőnkről, és azt szinesben rányomtatuk egy vastagabb papírra és az volt. Mindenkinek tetszett hogy egyedi :D
Szia!
Én saját magam készítettem a meghívót, potom 5000 forintból :D
elmentem egy nagyobb papírboltba, ahol több fajta papír is van. kiválasztottam egy két nyomott mintásat, olyat is mintha selyem lenne, otthon a nyomtatót, pedig rányomtattam a szöveget és tettem mellé egy idézetet, meg egy szép rózsás virágot. nekem kinyithatós lett. az elejére meg vettem szintén a papírboltba, matricát, MEGHÍVÓ felirattal, szép aranymintásat, és a meghívónk jobb alsó sarkába, ragasztottam egy szép selyemszalagot keresztbe és rá egy aprócska masnit. gyönyörű lett.
az unokatesómék is maguk csinálták, egy A4-es lapot négy részre vettek, és így lett 4 meghívó, ez elég takarékos :D
rányomtatták a szöveget és a hobbiboltban vettek tollat (olyan mint a madár toll, nem író tollra gondolok :) )a toll aranyporral volt megszórva és áttetsző volt, így mikor a meghívóra ragasztották keresztbe szépen látszott alatta a szöveg.
Remélem sikerült adni pár öltet.
A lényeg menj el papírboltba, meg egy -két hobbiboltba és ott aztán beindul az ember fantáziája :)
sok sikert a meghívóhoz és a továbbiakban is
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Milyen sütit lehet elkészíteni kerámia sütőtálban? (Receptötleteket várok)
- Ötleteket szeretnék kérni tőletek : pompon lányok pomponját miből lehetne elkészíteni? Egy egész osztályra való kellene:o)
- Honnan tudnék ötleteket találni gesztenyefigurák elkészítéséhez?
- Pici pipicombok (azt hiszem alsócombnak hívják) elkészítésének milyen módjai vannak, tudtok ötleteket adni?
- Strucc húsból keresek recepteket, ötleteket hogyan lehet elkészíteni!