Az én bébim csak hason hajlandó aludni, nem nagyon veszélyes ez? (tudásbázis)
KIsfiam két hetes, és szintén hason alvós... Ha a hátán fekszik, akkor rugdalózik, kalimpál a kezeivel és felébred, hason viszon remekül durmol. A védőnőm azt mondta, hogy altassam nyugodtan hason, csak nézzek rá gyakrabban (amúgy egy szobában alszok vele). A gyerekorvos mikor meglátta az égnek meredő popsit, rögtön közölte, hogy jaj, nehogy hason fektessem a gyereket, nem szabad! Egy ismerős (szintén védőnő) azt mondta, bátran altassam úgy, ahogy a babának jó. Édesanyám engem és a tesómat is hason fektetett...
Na, kéremszépen, akkor most hol az igazság???
Mert próbálok én az ösztöneimre hallgatni, és a gyerek a hasán alszik most is, de kicsit megzavart a nagy szakmai egyet-nem-értés.
Szia!
Valószínű,ha csak picit volt véres,-és nem alvadt vér volt,hanem friss-hogy az történt,amire gondoltál,felsértetted az orrnyálkahártyát a picurnak.Gyorsan meggyógyul!
Szia! A lányomnak bejött az espumisan anno, és ez elég is volt neki, ő nem volt annyira hasfájós.
A kisfiamnak semmi sem volt jó! Egyetlen szer enyhítette talán egy kicsit, por alakú, gyógyszertárban állítják össze, van benne fájdalom csillapító, meg nyugtató...
A mi dokink fel sem írta, mert azt mondta, ez gyógyszer, és ő nem fog egy egészséges gyereket altatni, nyugtatni, csak azért, mert sír. Hát köszönöm szépen....
Aztán egy elmentem egy magán dokihoz, ő írta fel a szert. A nevét nem tudom, mert csak egyszer irattuk fel, mert mire erről hallotunk, már 3 hósak voltunk, és nekünk 4,5-5 hóra el is múlott a sírásos időszak.
A bébim 18 hós, de még a mai napig hason alszik.
Szia! Bár az én hapsikám már másfél éves, csak megnyugtatni akarlak, hogy még pár hét (2-3) és jó esetben vége a hasfájásnak. Szoktad tornáztatni? (lábát feltolod a mellkasához, kőrözöl a csípőjéval, pocómasszázs stb.) Na utána fog csak igazán pukkangatni!!:-)) Kicsit nyugisabb lesz a pocója. Igazából semmi nem mulasztja el, csak enyhíti.
Gratula a prontyhoz!!:-))
Ui.: A mi doktornénink azt mondta, hogy a baba csípőjének jó tesz a hasonalvás.
Sziasztok!
Az én lányom, másként nem is aludt el, csak hason!
Eleinte én is féltem,de mindig addig mocorgott míg hasra men fordult!Hason fekve szerintem biztonságban érzi magát,még ma is csak így alszik. 7éves
Üdv:Zsófi
Ugyanis elfelejtett levegőt venni... Ezt hívják bölcsőhalálnak... Én sem veszekedni akartam, de nagyon felidegesített az, amikor valaki azt írja, h "mi is felnőttünk nélküle". Persze, de ahogy írtam, éppe aznap mentette meg harmadszor a gyerekemet a légzés figyelő. Ha Veled is történt volna ilyen anno, vagy velem, akkor most nem lennénk itt, mivel akkor még nem volt. És tedd a szívedre a kezed, ha mondjuk a Te gyerekedet mentette volna meg, szerintem Te is érzékenyen reagáltál volna erre a beírásra, nem?
Tényleg nem veszekedni akartam, de azért engem is meg lehet érteni, nem? Én nem merem a gyereket még így sem hason altatni, max. nap közben, ha be van kapcsolva a légzés figyelő...
További ajánlott fórumok:
- 7 hónapos babám nem hajlandó elaludni egyedül, minden éjjel felkell 4-szer.Van valakinek jó tanácsa?
- 9 hónapos kisfiam nagyon sokat kel éjszaka és csak teával hajlandó visszaaludni.Szeretném róla leszoktatni.Tudtok tanácsot adni?
- Ma este a vérnoymásom felugrott 140/130-ra...nagyon veszélyes?
- Mit tegyek? 17 hónapos babám nem hajlandó enni, már nagyon elkeserít...
- 2 hónapos kisfiam pár napja csak babahordozóban hajlandó aludni. Kiságyban sír, áttesszük és 2 perc alatt elalszik.Mit lehet ilyenkor tenni?
- A mammográfia mennyire veszélyes? Olvastam, hogy a sugárzás nagyon káros...