Mit tegyek? 17 hónapos babám nem hajlandó enni, már nagyon elkeserít... (tudásbázis kérdés)
nehogy azt hidd... ;)
Én is így voltam vele, a kislányom a mai napig nem a legjobb evő. Azt hittem rosszabb már nem lehet...tévedtem! A kisfiam még rajta is túltesz! Nagyjából vizen és levegőn él. Hús és gyümölcs abszolút tiltólistás, néhány napja a krémtúró és a tejszelet se kell neki, vacsira gyakorlatilag hetente 1x ha eszik vmit, egyedül ezeket a folyékony tejpépeket issza... :S
Kitartás!!!!!!!!!
Akkor tudomást se vegyél róluk ;DDD
Egyszer etettem a barátnőmék kislányát. Hát valami álom volt. Rendesen nyitotta a száját és evett. Max 10 perc volt. Olyan fura volt, nálunk kb 1 óra az ebéd. És akkor szépen evett. :DD
igen igazad van:)
Olyan jó más anyukákkal is beszélgetni erről,mert a környezetünkben minden gyerkőc jó evő,minta gyerek...
Elhiszem, hogy idegesítő az állandó kérdezgetés.
Én az erőltetésről akkor szoktam le, amikor kiköpködte a kaját. Azóta ha mondja, hogy nem kéri, akkor nem kéri és kész. Egyedül azt nem fogadom el, ha kóstolás nélkül mondja ezt. Ma már úgy tűnt, megtanulta és megkóstolja és akkor mondja, hogy kér még vagy nem.
a tejbegríz az nálunk is megy,bár most a napokban nem nagyon fogadja el,lehet kicsit ráunt.
Reggel este még tápszert kap,mert a tejet nem nagyon issza meg...
Akkor nyugi, ne aggódj!
Gyerekkoromban én is iszonyatosan rossz evő voltam, mindenkit az őrületbe kergettem, akinek az asztalához leültem. (Szüleim, keresztmama, nagynénik, nagybácsik.) Egyszerűen soha nem voltam éhes, de amennyi kellett, annyit ettem. (Csak éppen rossz volt nézni a nyammogásom.) Nem lett semmi bajom.
A gyerekeimet sem erőltettem soha, mert emlékeztem a saját esetemre. Ők is egészséges felnőttek lettek. :)
Az én lányom reggelije 1,5 deci tej. Ha nagyon jókedve van, megeszik 2 falat valamit is akár! :)
Ebédre újabban csak leves, a kedvenceit is csak este eszi meg.
Már nem erőltetem,mert tudom,hogy nem jó,csak anyósom is idegesít,hogy na evett a gyerek,evett?
Paradicsomot az én kislányom is szereti:)
Az enyém sem nagy evő, de a tejbegrízt szereti, így egyik nap banánnal, másnap fahéjjal, harmadnap szilvával(mindig más ízű) ízesítem, így szerencsére a napi 1 (majdnem)rendes étkezés meg van oldva. Húst nem eszik, így most párizsival és virslivel próbálkozok, de azt csak este hajlandó megenni. Reggelire csak gyümölcsöt fogad el.
Ami bevált, hogy az utcánkban lakó 2éves gyerekek már asztalnál ülve esznek, így ha nagyon tiltakozik az evés ellen, felpakolok kajával és irány hozzájuk, így együtt jobban megy:)
Az előbb már írtam,hogy igen doki tudja gasztrósnál és gyerekdokinál is voltunk.
Velünk eszik egy asztalnál,de elevenkedik,feláll a széken 2-3 falat után és már minden érdekesebb neki mint az evés:(
Akkor szerintem nincs gond. Max hogy téged ez idegesít. Mi is azt csináljuk, amit itt írtak, nem szabad erőltetni. Gondolj bele, neked milyen lenne, ha veled tennék ugyanezt, én mindig erre gondolok.
A lányomnak a mi kajánk kell, a sajátja sokszor nem és gyakran csak úgy eszik pár falatot, ha elé teszem és viccesen mondom neki, hogy "ebből pedig te nem ehetsz". Szerencsére megkülönbözteti a komoly tiltástól, de már rögvest a szájában a paradicsom :)
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Az én bébim csak hason hajlandó aludni, nem nagyon veszélyes ez?
- 1, 5 éves fiam egész nap mellettem van, nem hajlandó a szobájában játszani. Mit tegyek?
- 9 hónapos kisfiam nagyon sokat kel éjszaka és csak teával hajlandó visszaaludni.Szeretném róla leszoktatni.Tudtok tanácsot adni?
- Mit tegyek, hogy a 8 hetes babám ne csak kézben legyen hajlandó lenni?
- 3 és fél éves kisfiam nem hajlandó bilibe, v. wc-be végezni a dolgát, visszatartja amíg nem kap pelust, mit tegyek?