Az allergia elmúlhat? (tudásbázis)
Hát, nem tudom. Én gyerekként voltam allergiás az eperre. Nagy csalánkiütéseim lettek.
Mostanság simán eszek epret, de azt nem tehetem meg, hogy magam elé veszek 1 kg epret és megeszem (pedig nem okozna gondot:D), mert másnap már nem tudom kinyitni a szemem, úgy bedagad.
A mogyoró is ilyen. Amíg mértékkel eszem, semmi baj, de ha kicsit többet, akkor 1 hétig vakarózok utána.
A lanolintól sem jön elő mindig az allergiám, pedig ez a legdurvább fokozatú de, ahogy kicsit gyengül az immunrendszerem vége.
Éveken át használtam a lenor öblítőt, most nem tudom, mert kiütéses vagyok tőle és bedagadnak a szemeim.
Tehát, nem elmúlik, csak épp olyan stádiumban van a szervezetünk, hogy az nem zavarja.
Most épp egy hosszú megfázásom van. Karácsony előtt kezdődött és még mindig tart.
Na, most minden kijött rajtam, ami kijöhetett. Az ekcémám a karomon (pedig csak egyszer voltam rövid ujjúba a munkahelyemen. A tisztítószer, amivel letörlik az asztalomat, kicsit zavar), az arcom kiütéses (pedig csak egyszer kentem be másik krémmel az arcomat), a szám sebes (pedig csak egyszer kentem be szőlőzsírral), stb.
Sajnos nem múlik el:(
Milyen allergiája volt?
Jellemzően, ha valaki pl. ekcémás vagy asztmás gyerekkorában, az kinőheti, de sokaknál azért megmarad csak enyhébb tünetekkel.
Nem, nem múlik el, csak nem jön el, mert a szervezet épp jobb állapotban van.
Igen, elmúlhat.
Nekem is elmúlt (kop-kop)
Jól tudod: nem lehet meggyógyulni. Viszont mindenféle praktikákkal szinte 100%-osan tünetmentessé lehet válni, ami majdnem a gyógyulást jelenti.
Jó sok évvel ezelőtt nagyon szenvedtem a parlagfű miatt. Ha nem szedtem gyógyszert, alig bírtam létezni, ha meg szedtem, majd leesett a fejem az álmosságtól, szóval az sem jelentett összkomfortot.
Két szezonon keresztül tartó akupunktúrás kezeléssel (akkor azt még szerencsére TB alapon kaptam) tünetmentessé váltam. De azért vigyáznom kell, hogy a virágzáskor holt, és mennyit tartózkodom.
18-20 éve vagyok allergiás a parlagfűre.Gyógyszerrel tünetmentes voltam.
Szerencsére mindig csak egy havi gyógyszert kellett beszednem.
Idén még (szerencsére) nem jelentkeztek a tünetek.Eddig az esős időre és a későbbre tolódó csúcsra fogtam,de már erős a pollenszórás
Úgy tudtam,meggyógyulni nem lehet az allergiából
További ajánlott fórumok:
- Parlagfű allergiám van. Mivel enyhíthető? Meddig virágzik?
- Tej allergia: receptek, tünetek, megoldások
- Bőrgyulladások, ekcémák, allergiák
- Parlagfű: tehetünk valamit az allergia ellen?
- A bőrgyógyász ma azt mondta, hogy rühes vagyok, ellentétben a háziorvossal aki szerint allergiám van!
- Aki allergiás a háziporatkára annak milyen gyakran jelentkezhetnek a tünetek{fulladás, stb...}?