Az alacsony AFP érték mire utalhat? Kell aggódni? (tudásbázis)
Szia!
Tegnap voltam a magzatvíz vizsgálat eredményéért minden rendben van és kislányom lesz!Ne izgulj nálatok is minden rendben lez!!!
Szia!
Budapesten az I.sz.Női klinikán Baross utca 27.Nem tartott sokáig kb.5 perc az egész.Én is nagyon féltem ahoz képest szinte semmi volt az egész a has aljába szúrnak az olyan éezés mint ha injekciót kapnál aztán nyomást érzel.Én nem néztem a monitort inkább elfordultam tuti nem a babát láttam volna hanem csak a tűt:)utánna ég a helye egy darabig de az sem sokáig kb 10-15 perc.javasolt pihenés 2-3 nap két hét no sex és semmi nehezet nem emelhetsz.nekem szerdán csinálták a férjem itthon maradt velem mert ugye van már 2 gyerkőcöm igy tányleg pihenni tudtam vasárnap ár többet mászkáltam de addig azért feküdtem csak ha muszály volt akkor keltem fel.A klinikán mindenki nagyon aranyos volt.:)Neked miért kell megcsináltatni?Ne izgulj minden rendben lesz!Drukkolok!Írj nyugodtan máskor is.Akár privát is!
Szia Melinda,
Én is amnio elõtt àllok, bàr csak januárban lesz esedékes. A vetélési kockázat miatt eléggé tartok tôle. Neked hol csinálták? Mennyi ideig tartott? Milyen volt? Mennyi ideig pihentél utána? Elnézést a rengeteg kérdésért, de annyi rosszat lehet errõl hallani, olvasni, szeretnék egy kicsit megnyugodni.
Nagyon köszi a választ elôre is!
Az AFP onmagaban semmit nem jelent, mar annyira elavult,hgy az osszes tobbi orszagban nem nezik magaban, csak nalunk. Ne izguljatok!
Kell csinaltatni egy kombinalt tesztet ill.amit meg a doki javasol, addig nincs kotok aggodni-bar tudom,mndani konnyu!
pedig a pontos érték fontos, abból a szempontból mert itthon megyénként eltér az elfogadhatónak mondott tartomány....ez egy rendkívül megbízhatatlan vizsgálat, a legtöbb országban nem is végzik...
egyébként nekem is alacsony lett anno az első gyermekemnél, de 2 nappal korábban vették le, mint a megadott idő, ráadásul a klinikán, ahová felülvizsgálatra küldtek volna (nem mentem el) ott az értékem normélis lett volna....
az alacsony érték egyébként down szindrómát jelezhet
Szia! Nekem is nagyon alacsony volt az AFP-m, de azért mert 2 héttel el volt számolva a terhesség.
Ne aggódjatok, majd a doki mindent elmond. Lehet ott is csak elszámolták!
Azért írd meg, mi lett a vége.
Sok szerencsét és jó egészséget!
További ajánlott fórumok:
- 0,6 AFP (MOM) érték! Lett még valakinek ilyen alacsony?
- Milyen vizsgálatot érdemes még elvégeztetni alacsony AFP értéknél?
- Vérnyomás alacsony "per" értéke mire utalhat?
- Mire utal ha nagyon alacsony a hemoglobin és a hematokrit érték?
- Kinek alacsony a neutrofil és magas a limfocita értéke?
- 95/79, ezt mértem ma a vérnyomásomra. Miért ilyen alacsony az első érték? Mit jelent?