Vérnyomás alacsony "per" értéke mire utalhat? (tudásbázis)
Ha hirtelen állsz fel, leeshet a vérnyomásod:(
El kéne menned házidokihoz!
én mütét után vagyok, és szédengek egész nap:(
szeptember 8-án, és 10-én mütöttek 2-szer:(
Ma mértem a vérnyomásom: 115/60 volt. De tényleg egésznap rossz a közérzetem...
Felállok, a látásom elmegy, zúg a fülem.. pont mint mikor el akar julni az ember.
Vajon mitöl lehet?
Én úgy tudom, pont akkor van baj, ha magas a diasztolés érték.
Rendszeres edzéssel -ha nincs szervi vagy egyéb baj-lehet normalizálni a pulzust és a vérnyomást.
Szia!
Bocs, hogy beleszólok, de próbálj rá azzal hatni, hogy önző.
Tapasztalatból beszélek, ugyanis nálunk is ilyenek a pasik. Sajnos van egy férfi rokonom (sógorom), aki nem ment orvoshoz, pedig talán lehetett volna segíteni. 3 hete kénytelen elviselni a kórházi ágyat, sőt, nov. 24 óta, legkorábban januárban van esély arra, hogy hazajöjjön. Szép karácsony, DE NEM CSAK NEKI, sokunknak, akik napi 2-3* rohannak fel a kórházba, és aggódnak érte.
Ha egy tűszúrással meg lehet előzni a bajt, azt hiszem, megéri! Na persze az ő esete más tészta, a betegsége komoly sajnos, tehát nem ijesztgetni akarlak, csak valami ilyesmivel esetleg lehetne rá hatni. Jobb a bajt megelőzni.
Jó egészséget Nektek!
Igen,ebben biztos vagyok:-)))
Egyébként több ilyen pasit is ismerek.Mi nők jobban bírjuk ezeket a véres dolgokat:-)
:))))
Biztosan pasit választottál?
Vérvétel!?Azt ő nem éli túl!!:-))) tipikus hisztis pasi,ha meglátja a tűt,elájul:-))
Én 2hete voltam vérvételen,és ő már a gondolatától rosszul volt:-)
A pajzsmirigy volt a ludas nállam. Azért ennyire alacsony nem volt. A rozmaring teát meglehet próbálni, de valami ihatatlan és ha valami betegség van mögötte, azon nem segít.
Egy vérvételt még a párod is átél :))
Sok fiatalnak van 100/60 Hgmm körüli vérnyomása. Nagy részük jól érzi magát ezzel a vérnyomással. Mások viszont gyengeségről, bágyadtságról, fáradékonyságról, levertségről, szédülésről, látászavarról, fejfájásról, álmosságról panaszkodnak. Nem egyszer ájulásos rosszullét is felléphet.
Ezen panaszok, tünetek oka, hogy a szív nem pumpál elegendő vért az agyba és az izmokba.
Alacsony vérnyomás persze nemcsak az idősebbeknél, hanem a fiataloknál is jelen van. Fiataloknál főleg a vékonyabb testalkattal, labilisabb vegetatív idegrendszerrel bíróknál fordul elő. Akiknek hidegebb, nyirkosabb kezük, lábuk, s szaporább a szívverésük. Idősebbeknél pedig az erek rugalmasságának csökkenése, érelmeszesedés miatt probléma a vérnyomás szabályozás.
Minden panaszt okozó alacsony vérnyomásnál ki kell zárnia következőket:
szív-érrendszeri betegség (pl. aortaszűkület)
vérszegénység (vashiányos)
vitamin, illetve ásványianyag-hiány
pajzsmirigybetegség (alulműködő pajzsmirigy)
vércukorbetegség (mind az alacsony, mind a magas vércukorszint okozhat szédülést, gyengeséget, ájulásérzést)
vese, májbetegség
halló-egyensúlyszerv betegség
hányás, hasmenés, vírusfertőzés (a folyadékháztartás felborítása által)
Mikor mondható ki: alacsony a vérnyomás?
Egyszeri mérés sohasem elegendő. Legalább 3-5 különböző alkalommal, más-más napszakban szükséges megmérni, mind a két karon, mind ülő, mind fekvő helyzetben. Még több információt ad a 24 órás vérnyomásmérő műszer felhelyezése.
A vérnyomást, vérkeringést befolyásoló egyéb tényezők:
folyadékbevitel: aki kevés folyadékot iszik, annak sűrűbb a vére, lassabban áramlik
hormonális állapot: fogamzásgátlók, menstruációs időszak, változókor inkább ingadozó vérnyomást okozhatnak
külső hőmérséklet: melegben az erek kitágulnak és a vérnyomás csökken, hidegben pedig inkább szűkülnek az erek
környezeti hatások: frontok, erős fény, zaj befolyásolhatja a vérnyomást, főleg azoknál, akiknek érzékenyebb az idegrendszerük
Mi a további teendő amennyiben a vizsgálatok biztosan megerősítették az alacsony vérnyomás fennállását?
rendszeres testmozgás, reggeli torna, úszás, kerékpározás frissíti a vérkeringést, valamint a váltott hideg-meleg zuhanyozás is
bő folyadékfogyasztás, napi 1½-2 l (javasolt a rozmaringtea)
megfelelő magnézium-, kálium-, konyhasó- és vasbevitel
aki rendszeresen étkezik, elegendő folyadékot fogyaszt, mozog, annak nemcsak a vérkeringése, de valamennyi életfunkciója stabilabb lesz
Nem ajánlott:
kávé, tea használata vérnyomásemelésre (vízhajtó hatásuk miatt inkább csökkenthetik a vérnyomást és mellékhatásként szapora szívverést okozhatnak)
alkohol (vízhajtó és értágító hatásánál fogva inkább rontja a helyzetet)
cigaretta (kedvezőtlen hatása van a vérkeringésre, azáltal, hogy szűkíti az ereket)
Hirtelen vérnyomásesésnél, legjobb a vízszintes testhelyzet, magasra emelt lábakkal.
A férjemnek ha megmérjük a vérnyomását,a "per" érték mindig alacsony.Mint pl most is 122/50 volt a vérnyomása.
Mivel pasiból van,orvoshoz tuti nem fog menni.Mostanában sokat szédül is.
Tud valaki segíteni,mitől lehet?
További ajánlott fórumok:
- 110/56 a vérnyomásom, ez alacsony vagy még normális?
- Alacsony vérnyomás milyen tünettel jár? Mit lehet tenni ellene?
- Alacsony vérnyomásra gyógyszer vagy természetes gyógymód?
- Van köztetek olyan, akinek alacsony a vérnyomása?
- 90/66 a vérnyomásom! Szerintetek ez nagyon alacsony?
- Mire utal, ha a vérnyomás alsó értéke alacsony?