Az agy szerepe a fogyásunkban (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az agy szerepe a fogyásunkban
deee, félreértetted, most is! :D
mint a compúteres példa :D
Na igen én is úgy gondoltam hogy okosabb attól a vizskra való tanulástól leszek, de ez igy meg hülyeség is mert ez szerintem megyértelmű hogy nem egy fahéj várjuk a tudást hanem az csak egymódszer ami könnyebbé tesz hogy az agyunkban megmaradjanak a dolgok, jobb koncentrációt, öszpontositást érünk el.
A sétával egyetértek sőt én még tovább fűzném a gondolatot ahhoz hogy ideje lenne közelebb kerülnünk a természethez, mert ő a mi igazi tanitónk, Ő tart el minket és mi csak tönkre tesszük támogatjuk a cégeket akik 200 millió liter halsznált olajat önetenek a helyi vizben, mert olcsóbb mint megtisztitani, ezzel a helyi ökoszisztémát tönkretéve, az ott élő emberek megélhetését tönkretéve. Na ma is tanultatok valami ujjat! :) Én azt vallom hogy vissza kell térnünk a gyökereinkhez, mert a temészet az egyetlen támogató szervünk aki nem akar lehúzni kisemmizni, rabszolgaságba dönteni,lebutítani, szükségtelen mesterségesen kreált szükségleteket kielégitve elhitetni velünk hogy nekünk az kell a boldogsághoz az élthez, mert nem kell.
Okosabb ilyen trükköktől nem leszel, esetleg az agyad tudod fittebbé tenni, mint a tested, de az okosságon ez mit sem változtat.
Persze ha jobban tudsz koncenrtálni, akkor jobban is fog fogni az agyad, gyorsabban fogsz tanulni, de okosabb nem leszel.
Ha sok zöldséget és gyümölcsöt eszel, eleget mozogsz, ez bőven elég ahhoz, hogy fitt légy és fogjon az agyad. De az, hogy milyen okos vagy, azon semmi nem fog változtatni.
Én vizsgaidőszakban is arra figyeltem csak oda, hogy friss legyen mindig a levegő, mozogjak eleget és egészségesen táplálkozzak. Ennyi elég volt ahhoz, hogy évfolyamelső, második vagy harmadik legyek a szakomon. Ennél lejjebb sosem csúsztam.
Írtam, hogy csak elkezdtem tanulmányozni, nem egy óra elolvasni a műveit. Pontosan melyik könyvében van erről szó?
Te mindent elhiszel, ami homeopátiával kapcsolatos?
Ahogy eddig tanulmányozom a műveit Dr. Bravermannak, eddig egyáltalán nem ír semmit fahéjról, köményről (Ez is melyik kömény lenne? A római kömény, ami külföldön gyakori /cumin/, vagy a Mo-on ismert kömény? /caraway/).
Amiről viszont ír, az az, hogy azt kell elérni, hogy agyunkkal 15 évvel fiatalabbnak képzeljük magunkat, így az egész szervezet máshogy fog működni, nem leszünk olyan fáradékonyak, könnyebb lesz az alvás, 50-80 évesek is tökéletes és örömteli lesz a szex, stb.
Nem értettem félre, az agyunkat gondolkodásra 12%-ban használjuk ki, a többit nem. Ez nem azt jelenti, hogy a többi ne működne, attól oda is megy vér, általa oxigén és tápanyagok, de gondolkodásra maximum 12%-ot használunk ki, ami nagyon csekély része az agynak. Persze ez sem azt jelenti, hogy leszelhetnénk egy jókora darabot belőle, hisz amelyeket használunk, azok a részek össze-vissza vannak.
Van is egy vizsgálat, ami mutatja az agyat és elszíneződnek azok a részek, amik használatban vannak ha olvasol, ha gondolsz valami jóra vagy rosszra, ha hozzád érnek, ha érzel vmilyen illatot v. szagot, stb.
De egy átlag ember agya nem feltétlenül fog 12%-os kihasználtságon működni, sőt, minimumra is le lehet csökkenteni az agy használatát, ami csak a testünk életben tartásához való. Néha nem is árt lecsillapítani így magunkat. De ez nem azt jelenti, hogy ilyenkor híznánk. :D
De igen, félreértette és úgy látszik te is :)
Nem arról van szó, hogy 12%ban működik az agyunk és a többi kihasználatlan!
Én úgy értelmeztem, ha nem működik 100%-on, vagyis normálisan, a maximumon az agy (azaz a te 12%-odon), akkor nem használja fel az energia 50 %-át. Szóval a 100% képletesen a maximumot jelenti. De Brizzy, szólj, ha nem így értetted!
Es itt a website-ja ha tobbet akartok olvasni rola:
A 12%-ot nem a cikk ellenvetéséül írtam, csak korábban írta valaki, hogy 100%-ot használunk, ami butaság.
Ami ellenvetés, az az, hogy nem szaporítják ezek a fűszerek az agysejteket. Tudományosan bizonyított tény, hogy csak a szülés és a szexuális kielégülés hatására termelődnek újra agysejtek.
Xsak azt tudom irni,amit eddig is irtm amr korabban ebben a forumban;
Ez nem a hasznalatra, hanem a mukodesre vonatkozik, szoval attol meg boven hat a fogyasra!:)
További ajánlott fórumok:
- Szólánc - minden jöhet, amiben o-ó betű szerepel
- Írj egy mondatot, melyben csak "e" magánhangzó szerepel, pl:Eszterke gyere beljebb, s heveredj le!
- Közmondások, szólások, hasonlatok, kifejezések, melyekben egy állatnév szerepel
- Vállalnád az alibi-feleség szerepet egy orvos mellett?
- Írjatok olyan híres emereket, akiknek a nevében ország vagy város neve szerepel?
- Irj egy olyan dalt (sláger, ária stb.) amelynek első sorában egy növény szerepel