Az a szó, hogy "fene", 'csúnya szónak' számít? (tudásbázis)
Nagybátyám anno, ha a Zasszony túl sokat karattyol "a szakramentumát asszony" morgással "intette" csöndre őt
Ennek ma már kemény vulgáris kiforrott változata van. Hiába na, a régiek diszkrétek voltak ilyen tekintetben is
:)
A fene farkast is jelent.
A franc: francia kór (vérbaj, szifilisz).
Tévedsz, az a franc volt!
A fene az a lépfene betegségből ered.
Igaz, a szavaknak valóban betegség volt az eredeti jelentésük, de szerintem ez mára már elkopott. Amikor valaki a fenét, a francot emlegeti, egész biztos, hogy nem a betegségre gondol, csak a dühét szeretné kifejezni.
Boldog lennék, ha a leggyakoribb káromkodások helyett csak ezeket hallanám: fene, affene, a fenébe. Ugyanígy a franc is jöhet az összes formájával.
Egyébként én nem sok csúnya szót ismerek. Amiket káromkodások formájában hallani, azok többnyire a nemiségünkkel kapcsolatosak, s azokat a megfelelő alkalmakkor használva nem is tartok csúnyának. :D
Hallottam csúnyábbat is....)))
Ez még belefér...))
Most melyikre ütitek fel előbb a fejeteket,ha azt mondja valaki hogy egye meg a fene,vagy pedig aki A-Zs-ig a legdurvább káromkodásokat használja?
Akkor inkább egye meg a fene,nem?
Tudja a fene:)
Jó kérdés, de nekem fogalmam sincs róla.
De ha már itt tartunk, akkor mi a helyzet a "franc" szóval?
Pl.
A fene se érti ezt, furcsa egy ízlésed van.
stb.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Válóper!Aki már túl van rajta.Mire számítsak?
- A szombathelyi Markusovszky Kórház Szülészete. Mire számítsak?
- Létezik még olyan magyar nő, akinek párválasztáskor nem az számít elsősorban, hogy minél jobb súlyban legyen a férfi?
- Valóban annyira számít a méret?
- Abortuszom lesz mire számítsak?