Úgy 1,5 éves volt a kisebbik fiam,mikor ugyanez a probléma felmerült nálunk. Na,hamarosan egyszerűen kidobtam a kukába az összes cumisüveget és alkatrészeit a gyerek szeme láttára. Így nem volt kérdés,hova került,és sírás sem,mert ami a kukában landolt,az ott is marad! Igaz,le is szokott az elalvás előtti tápszer vagy kakaó ivásról,de nem bánom! Eszik elég vacsorát,reggel pedig megy neki bögréből is!
Egyszer, hazafelé menet meglátott egy szekeret, lóval, elámult, és szó szerint kiesett szájából a cumi. Lehajoltam érte, és közben jött a szikra: nincs itt, elvitte a cocó. Pár napig sírt, adtunk másikat, nem kellett...hát nálunk így. Ti vagytok a "biciklisek"? Azzal mi a helyzet?:9)
Konkrétan azért vettem el,mert tea volt benne éjszaka,de neki az a csőrös szilikon volt az üvegben ami egészen addig cseppmentes míg rá nem fekszik,vagy el nem törik ami egy hónapban kb 4x előfordult.Reggelre tiszta ragacs volt a haja,persze oviba mentünk és már túl későn vettem észre,de a kifésülés is egy visítással teli 20 percembe került.
Decemberben lesz 3 éves a kisfiam, csak este iszik cumisüvegből, napközben poharat és sport-itatót felváltva használ. Bár a cumisüveget egyre kevésbé preferáljuk mert rekordidő alatt szétrágja a cumit.
Nála úgy igazából az esti elalváshoz volt létszükséglet,de szerencsére nincs nagy gond belőle.Nem mondom,hogy nincs kis pityergés hogy kéri,de hamar abbahagyja.
A kisfiam 5 és fél éves. Most nyáron hagytuk el végleg a cumisüveget. Bár az elmúlt két évben csak reggel itta belőle a kakaót az ágyban. Nagyfiú lett és már bögrézünk.
4 éves elmúlt a lányom,középső csoportos és még csak most sikerült lebeszélnem a cumisüvegről.Nem mondom,hogy könnyű az esti altatásnál,de egy kis hős ahogy viseli. :)
Tudom,hogy sok gyerek sokáig cumizik/cumisüvegezik,de érdekelne hogy nálatok a csöppségek mikor tették le?Nehéz volt?