Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Aszaltszilvával töltött karaj recept

Aszaltszilvával töltött karaj recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Aszaltszilvával töltött karaj hozzávalói:
1 egész hártyázott csont nélküli karaj (kb. 1/2-1 kg)
1 cs (200 g) aszalt, magozott szilva
2 dl vörösbor
1 cs szeletelt nyers bacon
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
só, bors


Az Aszaltszilvával töltött karaj elkészítési módja:
A hús külső részét bekenjük sóval, borssal. A vörösbort felforraljuk, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, majd ebbe áztatjuk kb. fél órán keresztül a szilvát. A húst felszúrjuk, megtöltjük a szilvával, majd a végeit hústűvel összefogjuk. Az egész húst körbe tekergetjük a szeletelt baconnal és fél órát pihentetjük, hogy az ízek átjárják a húst, végül 200 fokra előmelegített sütőben, kivajazott tepsiben kb. 1 óra alatt készre sütjük.

A vörösborba áztatott szilvát előző nap is elkészíthetjük előre, így lerövidül az elkészítési idő.


Kategória: Húsételek receptjei


Az aszaltszilvával töltött karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook