Aszaltszilvával töltött karaj recept
120 perc
Az Aszaltszilvával töltött karaj hozzávalói:
1 egész hártyázott csont nélküli karaj (kb. 1/2-1 kg)
1 cs (200 g) aszalt, magozott szilva
2 dl vörösbor
1 cs szeletelt nyers bacon
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
só, bors
Az Aszaltszilvával töltött karaj elkészítési módja:
A hús külső részét bekenjük sóval, borssal. A vörösbort felforraljuk, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, majd ebbe áztatjuk kb. fél órán keresztül a szilvát. A húst felszúrjuk, megtöltjük a szilvával, majd a végeit hústűvel összefogjuk. Az egész húst körbe tekergetjük a szeletelt baconnal és fél órát pihentetjük, hogy az ízek átjárják a húst, végül 200 fokra előmelegített sütőben, kivajazott tepsiben kb. 1 óra alatt készre sütjük.
A vörösborba áztatott szilvát előző nap is elkészíthetjük előre, így lerövidül az elkészítési idő.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: fnagyzs, 2010. márc. 9. 19:55
Az aszaltszilvával töltött karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.