Árva fiókát találtunk! (beszélgetés)
Lehet, hogy kicsit bandzsa a lelkem, és benézte: a fészekbe akart visszamenni, de irányt tévesztett. Végülis a kutya szájában is elég kevés a fény. ;)
Inkább a kutya szájában akart landolni a kis buta :) mi csak bemenekítettük :)
Látod, hány emberrel tettél jót, hogy az a fióka be akart menni hozzátok megszáradni?:)
Elvagytok :) én meg jót nevetgélek,már nem is tudom melyik lehetőséget válasszam :D Mi lenne velem Hoxa nélkül...:D
Ugyan mááááááá!
Meg különben is visszafogom magam, mert 10-ig még egyben kell maradnod:)
Lassan nem fogok szóbaállni veled, mert kiröhögöm magamból a gyereket... :D
Feladom... Az érettségimet meg vissza. :(
Vagy kicsíráztatni és megenni szendviccsel:)
Még mmindig nem jött össze:D
PAPAGÁJ:)
Tényleg, rakjátok el télire, úgyis eláll, aztán majd akkor kiteszitek a madárkáknak. Ha télen odaszoknak a cinegék, kora tavasszal is ott fognak koncertezni. ;)
Áááááááááááááááá...........
Hülyegyerek, az papgáj!!!!!!!!!!!!
Bocsi mindenkitől!!!
Vessétek el a fűmag helyére:)
Mondanám, hogy vegyetek kanárit, vagy papagályt, de asszem nem ez a megoldás. :D
Igen,szerencsésen megoldódott.Már csak azt kellene kitalálni,hogy mire használjuk azt a zacskó magot amit párom gyorsan vett neki :) a fecskendőkről már nem is beszélve :)
:) Hát igen,pedig napokig hesegettem őket,hogy ne egyék fel (pár napja szórtuk be az udvart) nem érdekelt,úgy örültem,hogy rendben lett minden.
Nagy állatbarátok vagyunk! :)
Na de hogy a fűmagot is megegyék?! :D
Annyira vicces:D
Nekem is volt egy sztorim egy fiókával, benne van a könyvemben. Nagyon béna voltam:D
A gyerekek előbb-utóbb kirepülnek! ;)
Köszönöm mindenkinek a segítséget.Kiderült,tud repülni,csak nagyon vizes volt.Szabadon engedtünk,és a családja is visszafogadta,láttuk.Most vígan legelik a fűmagot a kertben :)
Nálunk és a szomszédnál rozsdafarkúak vannak, és bizony egyik nap kiesett egy, a szomszéd visszatette. Tegnap már kettő volt a földön, úgyhogy valószínű, hogy az anyja dobálta ki őket, tehát már "érettek".
Hát nem tudom,én annak idején úgy hallottam,hogy steril kesztyűvel nem baj ha megfogom.Mindegy csak maradjon életben vagy így vagy úgy.
A steril kesztyűnek meg fertőtlenítő-szaga van... Nem? Az se jobb, mint az ember-szag. Legalábbis nekik: idegen.
Steril kesztyűbe fogtam meg,így szerintem nincsen szaga,de nagyon bontogatja most a szárnyait.Az is lehet,hogy tudd repülni,csak meg volt nagyon ázva.Na majd kiderül.
Szia
Keress egy allatorvosi rendelot vagy egy madaregyesuletet es vidd oda...ok tudjak mi a teendo.
Ha nem ismersz madaregyesuletet akkor mindenkeppen allatorvoshoz mert ok tuti ismernek ornitologost es onnan utba igazithatnak.
Ha vissza akarod majd engedni a természetbe, akkor ne add a szájába az ételt, hanem tedd le elé. Sík felületen. Lehetőleg az elején ne éljen a kaja, de később, mikor már erősebb kicsit, élve is foghattok neki valamit. :) És mindig csipesszel etesd, minél kevésbé legyen ember-szagú.
Tápláljátok, meg adjatok neki egy kis vizet. Szerintem annyira már nem kicsi amúgy, ha megerősödik, lehet, hogy pár napon belül már repülni is fog.
A családja már nem fogja visszafogadni, mert idegen szaga van, de ettől még élhet majd normális életet. :)
Nem tudom megmondani,sérült-e.Látszólag jól van.
Amennyiben a szárnya nem sérült meg, és rendesen eszik, jó esélye lehet a túlélésre.
További ajánlott fórumok: