Áruházak trükkje! (beszélgetés)
H.szalonna létezik még. De biztos finomabb volt régen.
Szeretem a kukoricát. Levét nem ittam, de miért ne lenne jó inni és cukorborsó levest higítani vele? Abba a lébe főtt.
Remélem lesz idén is szeder nálunk. És fizikai energiám készíteni szörpöt, lekvárt.
( hogy ceretem legelni :) )
2017 dátummal szedtem elő szeder lekvárt. Darabosan hagytam benne. És a neten olvasott trükk, étcsokival...
Komly. Lányom mondta, megnéztem mit írnak. Még időbe szólt, volt még a bokron. És készítettem...
Jó lett.
Zöldparadicsom lekvárt is itt a neten olvastam. Valamivel keverve főzni.
Birs alma. Attól grízes, kásás lesz.
Volt egy olyan főzésem, birs, zöldpari, szeder. 2013 volt cimkézve...
Talán van még olyan ami cukkini, banános. Cukkini szilva. Huha, ezek kb 4 évvel ezelőttiek.
Zöldparit passíroztam.
Főzni, botmikszerrel pürésíteni. Nem macerás így annyira, és Időtakarékosabb.
Zöldparit savanyúként 1 & 1be megesszük. miért is kellene.. passzírozni??
( tekerős műanyag darálós passzírozó sok ezer ft. 3 X átdaráltam. Első után úgy láttam a héj alatti húsból szépen volt rajta. gyümölcsnek ezt a részét annak is nevezhetjük )
... nekem egyedül a vegyes gyümölcslekvár / a h.tler szalonna / volt régen igazi finom , mindenféle gyümölcsből kreált lekvár , szerintem abba még raktak gyümölcsöt is , nem úgy , mint ma ! ha gyümölcsből készültet szeretnék , akkor megveszem a hozzávalókat és főzök magam , abba tuti , h van gyümölcs , nálam az alapja az alma , aztán ami van még kivi-banán-körte-cseresznye-meggy-barack- mivel a férjem cukros lett , megpróbálom úgy összeválogatni a gyümölcsöket , h ne kelljen bele semennyi plusz cukor ! de idén kipróbálom majd a cukkini alappal is :)
... mikor főzök kukoricát , igaz h csak néhány csövet , de megiszom a levét , finom ! mindenféle kiegészítő v ízesítő nélkül is :) sőt ! engedtem már fel kukorica főzőlevével pl borsólevest is ! finom ! az az igazság , h már annyira íztelen minden ! h muszáj ilyen olyan praktikákat bevetni , h finom legyen a véegredmény :) :)
Előállítók trükkje, mi lehet a lekvárba pl?? Annyi gyümölcs hol terem hogy igazi gyümölcs lekvárt együnk. Sztem tök / cukkinivel szaporítják, zselésítik sűrű lrgyen. Nem biztos hogy így van.
Onnan gondoltam, létezik citromos lekvár. Cukkinivel készítik.
Gyümölcslé is miből van??
Narancsosat ittam. Kukorica ízt éreztem benne. Csemege kukorica, édes, sárga.
"Minden kúránál többet ér az egészséges, jó minőségű élelmiszerekből összeállított, kiegyensúlyozott táplálkozás."
Ezt a megosztott cikkből idéztem és szerintem én is ezt mondtam.
A pirítósból pláne nem lesz méreg.
Lehet ám hülyeségek nélkül is élni.
Azért hogy a szervezetünkből kihajtsuk a felhalmozódott méreg- és salakanyagokat.
Természetesen aki minden nap odafigyel és tökéletesen egészségesen táplálkozik, figyel a megfelelő rostbevitelre stb. annak nincs rá szüksége.
👍
Van aki ösztönösen tudja mi a jó.😁
A kefír az tényleg nagyon jó, én is csak ajánlani tudom.
Van olyan béltisztító kúra is, hogy egésznap csak sok sok kefírt, meg kevés pirítóst kell enni. Így tél végén különösen ajánlott.
Na igen... Ilyenkor meg kell válogatni, mit eszünk. Ha otthon főzöl, a só mennyiségét nagyjából lehet szabályozni. + Több folyadékkal, kálciummal. :)
Azért a vesénket nem túl jó megterhelni.
Nem minden tartósítószer "rossz". Ízfokozó is lehet.:(
Nem veszek azóta, ezt a fajtát. Mindent tényleg nem lehet kikerülni.
Nem minden mentes, csak én írtam így. Glutén- és laktózmentes. Meg azt hiszem talán szója is. De a tartósítószereket mindenbe belerakják. Szerintem azoktól meg a különböző ízfokozóktól viszkethetett a nyelved.
Kezd az emberek szervezet besokallni a sok szintetikus anyagtól, de lehetetlen 100%-ban kikerülni.
Ha minden mentes, akkor vajon mitől viszket a nyelvem...
Volt idő, amikor a d. hústól. Ki tudja mivel etethették, vagy gyógyszerezték.
A füstölt/pácolt tarját szoktam venni. Nálunk minden hétvégén húsvét van. Lágy tojás is van hozzá :)
Egyik ismerősöm a fél éve lejárt joghurtot ette meg. Semmi baja nem lett tőle és az ízén, állagán sem vett észre semmi furát.
Na, ezért nem veszek joghurtot. A tej romlandó élelmiszer, akkor hogy lehet, hogy egy tejtermék nem romlik meg? (A kérdés költői.:))
Illetve natúr joghurtot szoktam venni, bár én már egy jó ideje kerülöm a tejtermékek fogyasztását.
Nem veszek semmiféle "ízű" dolgot.
Felvágottakat is elkerülöm, amennyire csak tudom. De nem régen vettem Gyu..i kenőmájast, és már a nyelvem viszketett tőle. Tulaj csere, összetevő csere. Nem tudom, mit tettek bele.
Nem elég az áruházi trükközés, még az előállítók is. :(
Franciaországban van. Mivel kötelező a lejáró termékeket a lejárat napján segélyszervezeteknek odaadni ingyen, ezért a hipermarketekben van külön ilyen, hogy "date de cours", ami rövid lejáratot jelent. Inkább odaadják 50%-kal olcsóbban, minthogy segélyszervezeteknek adják. És a franciák repülnek rá, a tehetősek is, mint tyúk a takonyra.
Ezen kívül már 3 nappal a lejárat előtt is felmatricázzák a joghurtokat, hogy 30%-kal olcsóbb, pedig itt a joghurtok utána még egy hétig simán jók. (Danonos dolgozó mondta)
Állítólag mielőtt bevezették ezt a kötelező jótékonykodást, nem nagyon áraztak le semmi lejárós terméket. De hát a nulla bevételnél még a félár is jobb.
A tepertőtől nem hízol. Nincs benne szénhirát. A friss ropogós kenyérke a veszélyes ;)
Szerintem 2.000 is sok. A belőle kisült zsírt is legalább 2.000-ért adják el, majdnem egy kiló bélszín ára.
További ajánlott fórumok:
- Ki honnan veszi meg a balkon növényeket? Milyen kertészeti áruházakat ismertek?
- Laptop töltő kábel kapható a nagyobb áruházakban?
- Mennyit kereshet egy eladó nettóban a Lidl áruházakban?
- Miért nem küldenek hírlevelet az áruházak?
- Igaz, hogy az outlet áruházakban silányabb minőségűek a ruhák?
- Szegeden hol kapható kiwi szörp? Nagyobb áruházakban próbáltam, de semmi.