Argentin palacsinta recept
Az Argentin palacsinta hozzávalói:20 dkg liszt,
# 2 tojás,
# 3 dl tej,
# 1 dl szódavíz,
# 10 dkg darált dió,
# 4 dkg zsemlemorzsa,
# 1 gerezd fokhagyma,
# csípős pirospaprika,
# olaj,
# vaj,
# só
Az Argentin palacsinta elkészítési módja:
A tojást mély tálba ütjük, hozzáadjuk a tejet és a sót, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. A sűrű tésztát szódavízzel higítjuk és 30 percig pihentetjük. A tésztából kevés megforrósított olajon egymás után 8-10 palacsintát sütünk. Közben megforrósított vajon kissé megpirítjuk a zsemlemorzsát, a darált diót és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, csípős pirospaprikával ízesítjük. Ezzel a töltelékkel szórjuk meg a palacsintákat. Összehajtjuk, átmelegítjük. Tartármártás vagy mustáros tejföl illik hozzá.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 8f78e5e348, 2006. nov. 24. 19:25
Az argentin palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.