Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Argentin palacsinta II. recept

Argentin palacsinta II. recept

Az Argentin palacsinta II. hozzávalói:
20 dkg liszt,

2 tojás,

3 dl tej,

1 dl szódavíz,

10 dkg darált dió,

4 dkg zsemlemorzsa,

1 gerezd fokhagyma,

csípős pirospaprika,

olaj,

vaj,




Az Argentin palacsinta II. elkészítési módja:
A tojást mély tálba ütjük, hozzáadjuk a tejet és a sót, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. A sűrű tésztát szódavízzel higítjuk és 30 percig pihentetjük. A tésztából kevés megforrósított olajon egymás után 8-10 palacsintát sütünk. Közben megforrósított vajon kissé megpirítjuk a zsemlemorzsát, a darált diót és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, csípős pirospaprikával ízesítjük. Ezzel a töltelékkel szórjuk meg a palacsintákat. Összehajtjuk, átmelegítjük. Tartármártás vagy mustáros tejföl illik hozzá.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az argentin palacsinta ii. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook