Apák napja (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Apák napja
mi már 5 éve ünnepeljük apát ilynekor sőt most már három kislánytól kap puszit ezen a napon.
NAGYON NAGOYN FONTOS ÜNNEP
Nálunk ez az első év, hogy aktuális lett akár az Anyák Napja, akár az Apák Napja. A párom is megköszöntött engem, én is őt tegnap. A kisfiunk nevében. Nem ajándékkal, hanem kedves szóval. Talán mi vagyunk stiklisek, de nekünk egy tárgy nem akkora értékű, mint a gesztus maga, hogy eszünkbe jut a másik ilyen-olyan alkalomból. A Valentin napot mi sem tartjuk számon, de anya és apa az vagyunk. :))
Én az apák napján férjemet köszönteném, nagyon jó apa imádják a gyerekeink(pedig tud szigorú is lenni), és persze én is, így 17 év után is
Én is igy gondolom.Nem kell a legdrágább csokor,a sok pénzzel megvásárolható ajándék,elég egy szál mezei virág is,mellékelve az,hogy KÖSZÖNÖM:)
Nagyon szép és igaz a cikkben található József Attila vers.
Azok az apukák,akik magukat nem kimélve a családjukért dolgoznak,nem egy napot érdemelnek,hanem az év minden napját.De legalább egy évben egyszer jusson eszünkbe megköszönni nekik mindazt, amit értünk tettek.
Addig kell köszönteni Őket,amig vannak!!!
Én ugyanarra a sirra teszem a kegyelet virágait anyák és apák napján egyaránt,mindkét napon,mindkettőjüknek.
Lehet mondani, hogy kereskedelmi ünnep, mint pl. az anyák napja is. De ugyanakkor az anyák napja is tud szép lenni, és lehet tenni róla, hogy ne a virágboltosokról szóljon, hanem tényleg a szeretetről. Ez csak rajtunk múlik.
nekem ez az apák napja kicsit olyan, mint a valentin nap... nagyon amerikai, és Mo-n abszolut nincs hagyománya.
de biztos néhány év múlva ezt is elkezdik marketingelni, mert ez is egy kiváló alkalom arra, hogy kereskedelmi ünnep legyen, a forgalmat ezzel is jól tudják növelni az üzletek.
szerintem nem 1-1 napon kell valakit megbecsülni, hanem egész évben. ezért nem nagyon értem ezeket az ilyen-olyan "napokat".
Amikor ezt irtam,a drága nagyszüleimre gondoltam,a szüleimet felköszontöm minden évben,természetesen.
Nekem sincs már kit felköszönteni,de emléküket és szeretetüket itt őrzöm a szivemben:)
Nekünk véletlenül pont úgy jön ki, hogy Apák napján megyünk ki Apához:)) Asszem, ennél nagyobb ajándékot nem is kaphatna...:)
Sajnos az édesanyám 24 éve elhunyt, és így anyák napján is az édesapámat köszöntöttem fel. Az idei apák napján, pedig már nem tudom fel köszönteni, mert napra pontosan fél éve Ő is itthagyott bennünket:-(
Szerintem amíg az óvodák, iskolák nem karolják fel a témát, addig nem fog elterjedni szélesebb körben.
Valóban eszünkbe sem jut hogy "ilyen nap" is van.
De mégis vannak kis csoportok, munkaközösségek, ahhol megemlékeznek róluk. Épp egy ilyen "munkacsapattal" találkoztam itt Nyíregyházán, akik hétfőn d.u. 18-án kis ünnekséget rendeznek az apukáká tiszteletére.
Ritkaság, de mégis van ilyen!
Én mindenképpen fejben tartom és Benjivel megünnepeljük Apát! :) Megérdemli!
Apa is csak egy van, mégis elfeledkezünk róluk olykor és nem ünnepeljük meg őket külön napon, mint az édesanyákat. Pedig minden júniusban a harmadik vasárnap az APÁK NAPJA!
Ugrás a teljes írásra:
Apák napja
További ajánlott fórumok: