Anyák napja az oviban és a suliban. Miért visznek egyes szülők virágot az óvónéninek, illetve a tanárnéninek? (tudásbázis kérdés)
Egy óvónő tudja, hogy melyik szülő nyalizik, és tudja le a kötelességét. Illetve ki az, aki ajándék nélkül is hálás. Vagy ki ad úgy ajándékot, hogy szívből teszi.
Egy jó pedagógus munkáját nem ez fogja meghatározni. Ez nekik éppoly kellemetlen, mint a szülőknek az esetek 70%-ában. Pont azért, mert nem őszinte hálából, hanem kötelességből fakad.
Én sem vinnék, mert az anyák napja, az az ANYÁK NAPJA. Az anyja meg én vagyok. A pedagógus nap az más, én is szívesen köszönöm meg egy csokor virággal a gondoskodásukat.
Itt azzal van a baj szerintem, hogy vannak tehetősebb szülők, akik kazlakkal mennek minden egyes ünnepségre, de nem minden szülőnek telik rá. Ez kb olyan, mint a dokiknál a hálapénz.
Látom sajnos vitát szült ez a kérdés is:(((((
Helyi szokások is befolyásolják ezt...ahol felnőttem,ott névnapra,anyáknapjára,pedagógusnapra,ballagásra-tehát alkalmanként külön-külön-kaptak hatalmas kazal virágokat óvónénik és dadusok,alig tudták ölben hazavinni,pedagógusnapra,és olyankor ha ballagtattak(nem vegyes csoportok voltak) kaptak szm által vett egy egy komolyabb ajándékot,óvónénik(2) és dadusok(2) megkülönböztetve előzőek nagyobbat utóbbiak kisebbet....
ebbe nőttem bele ezt láttam,első gyerekem ott kezdte a bölcsit.....
másik városba költözve aztán meglepődtem hogy itt nem szokás....néha visz valaki egy egy szálat és tipikusan nyalisnak tartják érte mint itt sokan hozzászólnak az előzőekben emlitett városban pedig megszólták aki nem vitt......
szerintem pedig szív kérdése aki visz,ad tegye azt szeretetből és felesleges latolgatni ki kap és ki nem,az énsemkapokamunkahelyementől kezdve itt a rosszindulatú szövegeken át:((
fifivirág!
Az óvoda NEVELŐ-oktató intézmény. A családi nevelést kiegészítő intézmény.
Az óvoda nevel, és nevel és nevel, aztán tanít.
Látom, hogy megoszlanak a vélemények.
Nincs ezzel baj, csak nem értem, hogy anyák napi műsor után miért kell adni a pedagógusnak virágot. Nem sajnálom, csak nekem ez furcsa.
Mi is szoktunk vinni virágot csak úgy év közben, ha van a kertben. Szívesen adom, de ilyenkor anyák napi műsor után ez olyan ciki, egyfajta "nyalásnak" érzem én is. Tavaly is volt ilyen és most is pár szülő. Szerintem semmi szükség nincs rá. Pedagógus napra viszont szoktunk venni egy-egy szál virágot, az természetes szerintem. Persze csak, ha meg vagyunk elégedve a pedagógus munkájával.
hát ez eléggé az...
de ez az ő hibájuk is...
ez az, nem a szívük szerint döntenek, hanem mert "kötelezőnek" érzik és azt hiszik hogy majd ezzel előrébb lesz a gyerekük (bár nem tudom miben :D) szülők közötti élet-halál harc
Én ezt inkább szánalmasnak tartom
egyetértek
valaki ad,valaki nem...csak nem értem,h miért fáj az,ha valaki ad,annak,aki nem ad...ő ugyanúgy szíve szerint döntött úgy,h nem ad. :)))
:-)))
Nem szabad büntetni!!!:-)))
én sem tartottam magam az anyjuknak,nem erről van szó...de ha belegondolsz,igenis szinte a második anyuka szerepét töltik be és ezen lehet vitatkozni,de nem érdemes,amíg (ismétlem),napi több órát töltenek el ott,mint otthon...
És elhiszem,h Te neveled a gyerekedet,de hidd el,h sokan nem.sokan ovi után leülnek a tv elé és ennyi az otthon nevelés...ez az átlag sajnos...
:-))
Sarokba állsz, ha vitázol!
mert szerinted a gyerek most nem azt látja az óvónőnek adott anyáknapi virágban hogy "kötelező"?
Dehogynem. Én inkább azt tanítanám meg a gyerekemnek, hogy mindennek megvan az apropója, mindent kezeljen a helyén és rendeltetésszerűen használja a nyelvét.
hát már bocs,de nincs igazad!!!!az óvodában nem tanulnak a gyerekek,max verset,vagy mondókát,vagy dalt!
ha egy kicsit is utánanéznél,az óvodában nevelés folyik,nem tanítás!és ne vitázz egy óvónővel!
Szerintem meg neked ez valamiért fáj...Miért zavar?Ezt gondold végig...
Képzeld el,én óvónéniként volt,h csak úgy kaptam virágot,mert a kislány oviba jövet szedte nekem.És nem volt seggnyalás,hanem szeretet.Nem tettem emiatt különbséget senkik közt.Szerettek és én is őket...
További ajánlott fórumok:
- 50000ft ballagási ajándék az ovónéninek nem sok egy kicsit? Mi a véleményetek?
- Anya, ma fejbe csapott a tanárnéni...
- 29 éves srác vagyok és egy kedves tanárnénit keresek....
- Szülők és a gyerekek nevében kellene egy búcsúszöveg az óvónéninek, vajon hol találok ilyet?
- Segítsetek! Óvónéninek búcsúajándék!
- Mit vegyünk az Ovónéninek búcsúzóul?