Anyajegy vizsgálatkor 100%-osan biztosat mutat a dermatoszkóp? (beszélgetés)
Azért hidd el, mindannyian aggódtunk, mielőtt megkaptuk volna a szövettant!
De ugye milyen jó túllenni rajta?!
Na természetesen nem volt probléma az anyajeggyel, de én nagyon értek ahhoz, hogy kell a legkisebb dolgon totál beijedni...... :)
Mindenkinek köszönöm a biztatást :)
Tényleg látják a dermatoszkóppal, ha valami nem stimmel.
Majd írd meg, hogy mi lett az eredmény. :)
Fú köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok :)
Holnap lesz meg elvileg a szövettan, de már egyáltalán nem várok semmi rosszat :)
Szerintem nem kell aggódnod, főleg, ha már azt írták a papírra, hogy jóindulatú és ott van kiskorodtól.
Akkor lenne gond, ha fájna, viszketne, vérezne, váladékozna, megváltozna a nagysága, szélei, színe...
Képzeld, nekem fájt most az utóbbi időben, vagyis olyan kidörzsölt érzés, szerintem párna vagy ilyesmi, mert az államon volt. 3 éve télen kidörzsölte a kabát nyaka, piros lett és 2x akkora akkor írtak rá kenőcsöt. Azóta húztam-halasztottam mindig és nagyon féltem. De ne aggódj,az a műszer amivel megnézték, az felnagyítja, és szóltak volna, ha valami gubanc van.
Nekem is azt mondták, hogy 3-4 hét az eredmény, és mikor mentem érte, a szövettani lelet dátuma szerint már kimetszéstől 1 hétre rá megvolt az eredmény. Elég lett volna 1 hetet paráznom. Mikor az asszisztensnő kiadta, hirtelen akkora megkönnyebbülés volt, hogy sírni kezdtem, kb. az egész sebészeti váró nézett és mosolyogtak páran, h na ugye nem kellett volna ennyire félni. :)
Szóval nyugi, látta volna a bőrgyógyász, ha rosszindulatú.
Sziasztok!
Erre én is kíváncsi lennék... szóvalhogy nekem is volt születésemtől kezdve egy ilyen nagyobb, kiemelkedő, csúnya festékes anyajegyem, bőrgyógyász javaslatára ("fú hát ez egy ketyegő bomba") ki is vágták.
A bőrgyógyász azt írta az ambuláns lapomra még a műtét előtt, hogy jóindulatú bőrdaganat. A szövettan tud rosszabbat mutatni? Sajnos még több hetet kell várnom rá, és azért aggódok egy kicsit.... de gondolom, csak túlparázom a dolgot. :)
Szerencséje volt a férjednek!
Jajj, én most pénteken megyek majd a szövettanért. Nagyon parázok. :S
szia
én járok időnként anyajegy vizsgálatra,most is tervezem hogy megyünk a férjemmel. Rólam már sokat vettek le, nem is tudom már mennyit.
pár éve mondom a férjemnek te is eljöhetnél velem, 1-2 db nekem gyanusnak tünt nőtt stb. (én nem vagyok szakértő , mondtam a férjemnek azokat feltétlenül mutassad meg, ezekre legyintet a doki)
Aztán kérdezi a szeme alatt lévőről, alig látszott majdnem bőrszinű, kb. kicsi lencse alakú nem nagyon kiemelkedő, mondja ezt le kell vetetni. nem gondoltunk semmi rosszra, mondta mivel közel van a szemhez inkább szem doki, a szemészeti klinikára mentünk, az előjegyzésnél mondta a dokinő, a mütét után a szövettan után majd eldönti a bőrgyógyász kell-e, kemoterápiás kezelés (akkor döbbentem le, hogy a bőrdoki ráirhatta a beutalóra a hogy melyik tipus .
a dokinő olyan szépen kivette, rávolt irva a szövettanra, rossz indulatu (már nemtudom milyen fajta a leletek még meg vannak, de olyan biztonságosan vette ki, hogy az alatta lévő szövetek egészségesek, nem kellett utó kezelés.
mondta kerülje a napot, amit nehezen tart be, mivel agrármérnők, nem szereti kenegetni magát naptejekkel. Eltelt jó pár év, szakítunk rá nemsokára időt és elmegyünk szürésre, most az aratás közepette.
Köszi, igyekszem nyugodt lenni ebben a 3 hétben. :)
Ma túl vagyok a kimetszésen, mondjuk ettől nem is féltem. 5 varrat van, azt mondta a doki, hogy kettővel is meg lehetett volna csinálni. Így, hogy sűrűbben rajta az 5 öltést, szebb lesz az állam.
Köszönöm neked is! :)
Igazából azért félek, mert olyan "kidörzsöltnek" érzem az anyajegyet. Ezért mentem el leginkább megnézetni. Nem azt mondom, hogy fáj, de kicsit furcsa. Valamint az állam jobb fele alatt is fájdogál valami, félek, hogy nyirokcsomó. Azon az oldalon van az anyajegyem. Sem a torkom, sem a manduláim nem fájnak, akkor mégis mitől lehet? A főorvosnő megtapintotta az állam alatt mindkét oldalon, az van még a papírra írva, hogy: "Reg.nycs. nem tapintható." Ezért félek a szövettantól. :( Begyulladva nincs, gondolom azt is látta volna a doktornő...
De jó!Te Londonban vagy?Az egyik fiam is ott dolgozik.
Itthon elment megnézetni egy anyajegyet,de nem volt ideje leszedetni,ezért Londonban is elment.Egy direkt erre specializálódott dr.nőhöz került,aki megnyugtatta,hogy semmi gond vele.Azért jobb ha nem kell vágatni:)))
Szerintem se idegesitsd ezen magad, teljesen felesleges.
A leszedett anyajegyek es tarsaik egyebkent nagyon kis szazalekban rosszindulatuak.
En egesz nap ilyeneket csinalok, Londonban, ahol 10 millioan laknak, es evi 1-2 rosszindulatu anyajegyet talalunk.
Olyankor kell felni, ha sima felszinu , nem kiallo, nagyon sotet, vagy tobbszinu de nagy reszben sotet, szabalytalan alaku, alakjat vagy formajat valtoztato anyajegyet talaltok.
A nagyobb, kiallo, vagy ha szor no belole ezek artalmatlanok.
Szoval ne stresszeld magad feleslegesen, inkabb vegyel lottot, a lotto otosnek nagyobb az eselye!
Ja,azt már elfelejtettem:(
MInden jót kívánok,..ne izgulj!Csak pozitív gondolataid legyenek,csak a jóra gondolj!
Semmi baj nem lesz,meglátod:)
Jó-jó, igyekszem nyugodtabb lenni. :)
Egyébként még nem vették le, pénteken fogják.
Feleslegesen idegesíted magad!!!Leszedték,most megnézik.Erre semmi befolyásod nincs.Ha agyon izgulod magad,akkor se tudsz semmin változtatni?Akkor minek?De ahogy leírtad a történetet,nem hiszem,h ebből baj lenne.
Tudod hány dolgot szedtek már le rólam?Rosszindulatút is,amit a nap okoz.Amúgy kimetszéssel megsznűnik a baj,nincs áttét,semmi(Ez a basalioma).Én már nem izgulok semmi ilyenen.Rendszeresen ellenőriztetem,s ha a dr. úgy látja h a biztonság kedvéért jobb levetetni,akkor megteszem.Én úgy látom,h sokszor inkább leszedetik,nehogy később baj legyen.De nem azért mert most van baj.Ha meg bajt látnak,azt megmondják.Szóval nyugi!!!
Én is csak azzal nyugtatom magam, hogy ő mégis csak bőrgyógyász FŐorvosnő...
Ha legközelebb mész hozzá (vagyis előbb is elmehetsz újra), szólj neki, hogy le szeretnéd szedetni és ő küld tovább a sebészetre.
Nem tudja biztosra, nem lat bele a sejtekbe.
Nem is mondhatja 100% ra, ( meg ha sejti is) mert akkor meg megy a per, ha nem jot mondott.
Érdekes, én is pont ma voltam bőrgyógyásznál megnézetni 2 anyajegyem, illetve a háziorvos szólt hogy érdemes lenne megnézetni mert csúnya.
Én is így vagyok vele hogy a bőrgyógyász elég könnyen vette. Illetve annyit mondott rá hogy "Hát tényleg elég ronda, de még nyugalmi állapotú, fél évente járjak vissza megnézetni". Nem azt mondom hogy nyugottabb lennék ha azt mondta volna hogy márpedig holnap sebészet és szedessem le, de elgondolkodtam hogy ha "elég ronda" akkor miért nem szedeti le? Na mindegy, azért meggyőztem magam hogy csak ő ért hozzá jobban...
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Üzemorvos munkaalkalmassági vizsgálat
- Anyajegy vizsgálat hol a legalapolsabb? Van benne valami kellemetlen?
- Az anyajegyvizsgálat kb. mennyibe kerül magánrendelésen Szegeden?
- XVII. kerületben kihez vigyem a gyereket bőrgyógyászati vizsgálat után anyajegy kimetszésre?
- Bőrgyógyász (anyajegy vizsgálat és eltávolítás) - Debrecen. Kit ajánlotok?