Anya az ilyen???? (beszélgetés)
Ez nem normális viselkedés...
Nem tudok erre mit mondani. Nagyon sajnálom, hogy ebbem a helyzetben vagy, és szeretnék erőt adni, hogy át tudj nézni anyukád feje fölött.
Azzal együtt, valamit nagyon jól csinálsz, hisz meg tudtátok oldani, hogy ezt a nagy segítséget megadjátok neki. Ha nem lenne szerető, összetartó, normális családod, akkor nem tudtátok volna egy éven át tartani anyukádat járulékostul.
..Jézusom ! hát nem lennék a helyedbe ! ehhez képest még mindig a Te viselkedésed a milliószor különb ! mint amilyet valaha is megérdemelt !
Láthatod,sajnos nem,mert akkor nem problémáznék itt,csak kinevetném.Nem tudom amúgy ezt megmagyarázni...magamat tartom normàlisnak,teljesen normális vágyakkal,hogy a gyerekkoromat félretéve,még mindig csak egy szerető,összetartó,normális családra vágyom,és nagyon nehéz elfogadni,hogy az édesanyádnak ha a lelked ki teszed,akkor is csak egy lábtörlő vagy.
Nem tudod egyszerűen elengedni a füled mellett, amit mond?
Értem, hogy már teljesen tele van minden hócipőd, de már felnőttél, megteszed érte, amit tudsz, és hadd mondja, amit akar. A tények melletted állnak, ne vedd fel, amit beszél!
Köszönöm a hozzászólásokat,végig olvastam mindet.Akik orvoshoz vinnék,azoknak írom:Mindig ilyen volt!Egy másik történet:9voltam amikor húgom született,és ők ép akkor èpítkeztek,így rendszeresen rám hagyta az újszülöttet mikor főtt ételt vitt a munkásoknak.Egyszer húgom felkelt ès nagyon sírt,csak akkor hagyta abba ha oda adtam neki a teás cumisüveget.Kiitta teljesen,és sírt tovább ,mire megjött ANYÁM!!Kiátkozta a belem,és elhordott mindennek,mert tele itattam a gyereket teával,és azért sír,mert fáj tőle a hasa!!Aztán leültetett,elébe rakott egy kancsót tele vízzel,és ordibált,hogy igy meg,és szenvedjek én is!!!Ebből kiindulva,jó régen sorvadhat az agya!A nevemre se emlékezett soha,pedig ő adta,ennek ellenére,kisasszony ,nagycccsága,meg volt mindig a megszólításom!Ennek ellenére,most hogy megtehetem,megkapott mindent!!!Az hogy üljünk le beszélni vele,hát volt már rá példa!Elkezd előbb üvöltözni,mocskolodni,aztán meg jön a sírás hogy ő mindig csak bántva van!!!Most csak azért írtam ide,mert már egyszerűen nem bírom ezeket tovább magamban tartani,ès így még mindig jobb,mint ismerősökkel kibeszélni,és “lejáratni “ a 60éves anyámat.Egyszerűen szükségem volt erre,mert egy laza agyvérzés és több napi sírás utàn is úgy éreztem,hogy megőrülök már ettől az egésztől.
Utána kell nézni hogy mik a lehetőségek. Csak úgy akarata ellenére nem lehet valakit "vinni" a pszichiátriára erőszakkal. Ez nem így működik. Az általam megélt esetben mondjuk vitetni kellett mentővel, mert önkívületi állapotba került. Egyértelmű helyzet volt. Így került dokihoz, megy egy időre a zártra.
Szólás szabadság van, vagy nem?
Vigyázz, nehogy hasraess ebben a nagy hadakozásban.
Nem szeretnem ha miattam barki veszekedne. Szeressuk egymast gyerekek. Katikam is enekelte a dalt.
Neked sem lehet szó nélkül hagyni?
Persze hogy nem Margit a téma, át is ugrottuk a bejegyzését.
Ami a témát illeti, az anyát habár el lehetne vinni pszichiátriára, de nem tudom, sikerül-e, mert valószínűleg nem hagyja.
Viszont azt meg lehet próbálni, hogyan reagál, ha azt mondjátok: vagy elismeri, hogy valótlanságokat állít, vagy viszitek a pszichiátriára.
Mi az, hogy talán?
Nekem 60 évesen még BIZTOS, hogy 5 évem van a nyugdíjig.
Szerencsére tudok dolgozni - ráadásul itthonról.
Kérlek foglalkozz magaddal. Szabályozd te mondandódat, ne a másokét!
Nyílt fórum, mindenki ahhoz szól, akihez akár.
Neked meg mindenáron kötözködni kell? Margit nem hozzád szólt, és itt ebben a topikban nem ő a téma. A témához szólj, ne azzal foglalkozz, hogy Margit kit hogyan szólít meg!
Nevettem rajta. Letojom. :)
Ezt én elhiszem. Magam részéről meg olyan anyósjelöltem volt, aki ebben szenvedett, és nem tehetett a viselkedéséről, bármennyire is szörnyű dolgokat tett és mondott. Nem volt rossz ember, SŐT! Semmi nem fekete-fehér. Attól még hogy te így jártál nem kijelenthető hogy a fórumindító is ezzel néz szembe a saját anyjával kapcsolatban.
Köszönöm Lynn. Sajnos aki régebben ismer, tudja, hogy Anyósommal végig csináltunk ezt meg azt...
60 évesen talán még van 2,5 éve nyugdíjig. Mennyi esélye van egy munkahelyre?
Ha jelenleg nincs munkahelye, akkor a gyermekeinek kötelessége tartani őt.
Ha van is valamilyen segély, amit igénybe vehet, az biztosan nem elég a megélhetéshez.
Az én mamám is nyugdíjas és szépen megél a nyugdíjából. Viszont ha nagyobb kiadásai vannak, akkor azt mi, gyermekek "dobjuk össze".
Ne zárd ki a fejedből, mert segítségre szorul.
Szederkével értek egyet, orvoshoz kell menni.
Örömmel olvasom, a használt birtokos fogalmazás ellenére is...
Nekem nem a tulajdonom senki sem.
Neked mindenki a tulajdonod? "Mézeském-Krémeském!" micsoda bizalmas megszólítás.... Mézes-Krémes mit szólsz Te ehhez?
Mézeském-Krémeském!
Az anyósom volt egy________. Soha nem csípett engem. Elvileg rendes anyja volt az exférjemnek, de hát velem? Sosem viselkedett jó anyósként.
Jó nagy tévedés vagy. Nem feltétlenül demens vagy gonosz, lehet egyéb más probléma is a háttérben. Én is azt hittem hogy velejéig gonosz a mama, mert hosszú időn keresztül csupán ennyit láttam a dologból. Aztán kiderült hogy bipoláris, amit kezelni is lehet, sőt KELL. Nem tehet róla!!! Amint ez tisztázódott már én is másképpen álltam a dolgokhoz, és ő is tudatosabb lett, és végül nagyon jó lett a viszony, és rendeződött minden, mert járt dokihoz meg szedte a gyógyszereit!
Van ilyen is. Meg persze olyan is hogy gonosz, meg olyan is, hogy hiába derül ki egy betegség, akkor sincsen megoldás rá.
Figyelj már. Megértem kabátja a szart de.. Mi az hogy 60 éves menjen dolgozni? Egészsége engedi? Vitted orvoshoz? Mert a viselkedés lehet betegség miatt ilyen.
Másrészről pedig 60 évesen hova fogják felvenni dolgozni?
Eddig miért nem dolgozott?
Én is azt mondom orvos! És egy havi x összeget adhattok neki megmonva ennyi több nincs be kell osztani.
Egyepkent törvényben van köteles vagy eltartani a szülőket. Azt hogy mikor kell és van e olyan hogy nem kell azt nem tudom pontosan utána kell nézni. De én hallott olyat is hogy teljesen alkoholista anyát el kellett tartania a gyerekének. Akkor is ha azt elitta. Sajnos. De ez a törvény. Azwet nézz utána
A demens ember nem bolond. Beteg. Általában idős korban csúcsosik és apró dolgokkal kezdődik, amik fel sem tűnnek a hétköznapokban. A paranoia a demencia előkapuja. Lopnak tőle, meg akarják ölni, csak maguktól eltűnnek dolgok. Fizikailag fenyegetik. Tudod anyósom az elején még a bankba is elment ügyet intézni..
Köszi a felvilágositást sajnos voltam mar szpichiatrian ès találkoztak már demens emberrel.A kezdeti dolgot nem tudom.De az a nő beszèlni sem beszèlt max igen meg a nem volt.Sz sem tudta merre hány mèter.Ez az anyuka velejèig gonosz ennyi meg max paranoiás.De egy bolond nem fog a papirokkal foglalkozni,hogy bevigye a munkanèlküli központba,hogy pènzt kapjon.
...nem irigyellek !! olyan anya mellett nem lehetett felhőtlen gyerekkorod :( :(
További ajánlott fórumok: