Angliában betegen mennek dolgozni, suliba? (beszélgetés)
A kezdetekben szigoruan vettek. Valamelyik uzleti be is zart hetekre, mert egy behurcolta a tobbi elkapta.
Most mar tok mas. Par hete mutottek. Elozo nap kellett egy teszt, de se feltolteni nem kellett, se a kutya nem kerdezte, hogy megcsinaltam-e.
Szerintem mindenhol jártak így dolgozni a világon.
Ha pl. a megfertőződött EÜ. személyzet nem járt volna be dolgozni, megállt volna az élet világszerte.
Es az uj cegnel a velem kidolgoztam, 50 volt a heti atlagom minding. Es a Covid utan betegeskedtem. Az uj manager figyelmeztetest adott, hogy ki fog rigni, ha beteg lesznek.
Nekem? Masik uzletek el akartak happolni.
Felmondtam.
Sok evig csinaltam a sajatom.
Mikor tudogyulladasom volt, a haziorvosom mondta: nem jatek, most tenyleg otthon kell maradni.
Kb. 10 evig soha nem maradtam otthon, es nem volt igazi hetvegem.
Szarul csinaltam. Feladtam.
Minding van.
Ha nincs hely az epuletben, a mentoben tartanak.
Ha nincs mento, aki bevigyen, visz a rendor.
Mondom, ez kis varos, de mikor kivasalt egy auto, egy srac nekem adta a pulcsijat, es nem bameszkodtak a haverokkal.
Egy nagyvarosban mashogy van.
London olyan, mint Budapest. Siman atgazolnak.
Köszi, igen máshol is ezeket hallom.
Amúgy ha nem küldenek haza, benn maradtál volna?
Nagyon munkahely egy vegzetoseg fuggo. Egy regi GM-em hazazavarta a cudarul kinezoket, etelmergezessel tenyleg mindenki 3 napot volt otthon. De ez a regi csapat volt, senki nem logott.
Engem is akkor kuldott haza, amikor penztarbol kirohanva a csapba hanytam. De azt mondtam, jol vagyok.
Az angol diakok lognak, orakkal a megjelenesi ido utan talan dobnam egy uzenetet, es tre munkat vegeznek. A bevandorlok nem ilyen hagya-vetik.
Az angolok sokkal inkabb ulnek segelyen, mint masok, akik a munkaert vannak fizetve.
Az a szar ezzel, hogy bukik.
Nezd meg a svajci jatszoteret! 90 % fekete es kerulik az iskolat. Fosztogatnak, terrorizalnak masokat gyerekkent.
En jol elvagyok egy kisvarosban, de meddig?
SBO van, várakozás akar 12-14-16 óra is, tehát csak lázzal, fáj a torkom, köhögök nem futnak be. Szigorú a triázs.
Illetve vannak olyan rendelők, ami nem körzetes, ahova bárki beeshet, ez is csak rendelési időben, de na.....
Nincs külön gyermekkörzet, csak kórházban van elkülönítve.
Már ahol covidosan hazaküldik az illetőt.. vagy benn marad dolgozni akkor is.
Tüdőgyuszival bicózni, na az izgalmasabb lehetett.
Irodai dolgozó vagyok, ha nem beszélek, bármennyit.
Tüdőgyulladásnál az volt a fő tünet, hogy izzadtam, mint a tücsök és szaporán szedtem a levegőt. Ráadásul akkor szombaton is beröffentettek a hivatalba télvíz idején, mert programtelepítés miatt be kell engedni az informatikust... szinte félve merem leírni, hogy biciklivel járok :D
Utoljára covidosok voltunk, akkor muszáj volt itthon maradni pár napot, mert kitiltottak.
Nem hiszem, hogy Angliában ezek a betegségek könnyebbek lennének. Ők más ellátáshoz szoktak. Sógornőm fia hazajár fogat csináltatni, még így is megéri.
Más világ, más szokásokkal.
Egy éves korig nincs köptető pl. illetve 12 éve még nem volt.
Gyerek tapasztalat nem a hagyományos gipszet adják, műanyagot, ja 2. napon már azzal is kellett menni a gyereknek iskolába, kapott a lába alá széket.
Viszont, 18 éves korig teljesen ingyenes a gyógyszer, tehát nincs olyan, hogy kiváltom 6 ezerért és nem is jó, majd kiváltom a következőt is csilliárdokért. Nagyon indokolt esetnek kell annak lenni, hogy antibiotikumot írjanak fel.
Szemüveg is ingyenes.
Ue. ha valaki munkanélküli éppen, a gyógyszerét, gyógyászati segédeszközét ingyen kapja, mint ahogy a nyugdíjasok is. Pl. a nyugdíjasoknak a fodrász is ingyenes, gyereknem ez utóbbi nem. :)
Igen így van, ott csak akkor nem kell menni, ha a gyengeségtől nem tud lábra állni. És ezt nem az orvos dönti el, nem kell tőle igazolás.
Munkahely sem tolerálja, ha hiányzik valaki.
És mindehhez, a statisztika szerint nem magasabb a halálozási ráta, ha megnézed a statisztikát.
Nincs babamozi UH. Ha egészséges az anya, szülésig készül max. három.
Ha megszült a kismama, a baba és anya egészségesnek ítéltetett, 6 órán belül el kell hagyni a kórházat.
Az újszülötthöz, magasan képzett nővér jár ki, ő vesz vért, stb.
A várólisták rettenetesen hosszúak, hónapok, de lehet éves is.
Amikor itthon nyígnak, milyen car az ellátásunk, akkor némelyiket elküldeném oda kis tanulmányútra, mert minden carért, keresik az orvosokat tényleg, némelyek sportot űznek ebből, miközben talán aki rászorulna, késik a vizsgálata, mert a 6. MRI vizsgálatot kéri, mert neki agytumora van, szerinte.
További ajánlott fórumok:
- Ha tényleg lecsökkentik a GYED idejét 1 évre, akkor hová teszik az emberek a gyerekeket és hova mennek dolgozni az anyák?
- Ti betegen is bejártok dolgozni?
- Ti mennyire betegen jártok dolgozni?
- Angliában dolgozni...
- A GYED után visszamennék dolgozni 4 vagy 6 órában. Hogyan alakul a bruttó jövedelmem?
- Lányom Angliában szeretne dolgozni és ehhez keres befogadó családot. Csak annyi pénze van, hogy ki tudjon menni...