Andland Madártej szelete recept
Az Andland Madártej szelete hozzávalói:8 tojás
12 e.kanál cukor
13 e.kanál liszt
3 cs. vaniliás cukor
4 dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 t.kanál sütöpor
4 dl tejszín
csokidara
Az Andland Madártej szelete elkészítési módja:
8 tojás fehérjét 8 e.kanál cukorrál habbá verjük. A 8 e.kanál lisztben elkeverjük a sütöport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük. Krém: 8 tojás sárgáját, 4 e.kanál cukrot, 5 e.kanál lisztet, a vaniliás cukrot 4 dl tejben felfözzük. Sürüre fözzük, majd a teljesen kihült krémhez adjuk az idöközben porcukorral habosra kevert margarint és a tészta tetejére simítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük (használtam Habfixet!) és akrém tetejére simítjuk, majd megszórjuk a csoki darával
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. júl. 25. 13:57
Az andland madártej szelete elkészítési módja és hozzávalói.