Ancsa szelet recept
Az Ancsa szelet hozzávalói:2 cs zselatin,víz
1 RÉTEG:4 tojás
4 ek cukor
2 cs van.cukor
2 RÉTEG:4 tojás
6 ek cukor
2 cs van.cukor
kakaópor
3.RÉTEG:2 pohár tejföl
6 ek cukor
2 cs van.cukor.
4.RÉTEG:szörp
Az Ancsa szelet elkészítési módja:
2cs zselatint felolvasztunk 6 dl vízben és 4 egyenlő részre osztjuk (4 pohárkába) 1 RÉTEG:Hozzávalókat habosra keverjük,hozzáadjuk az első pohár zselatint.Verjük egy picit,tepsibe öntjük,hűtőbe rakjuk. 2.Réteg:Hozzávalókat szintén habosra keverjük,hozzáadjuk a 2.pohár zselatint.Összekeverjük,ráöntjük az első tetejére és hűtjük. 3.Réteg:Hozzávalókat habosra keverjük,hozzáadjuk a 3.pohár zselatint.Ráöntjük az előzőre,hűtjük. 4:Réteg:Tetszés szerinti szörpöt elkeverjük a 4.pohár zselatinnal és az előző rétegre öntjük.Hűtjük. Pár óra hűtés után szépen szeletelhető.
Nem a legolcsóbb,nem is diétás,de egyszer érdemes kipróbálni.A színes rétegek jól mutatnak szeletelve.
Én közepes jénai tálba szoktam csinálni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: angyalka105, 2008. szept. 18. 08:29
Az ancsa szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.