Alvászavar babáknál avagy rossz szokások? (beszélgetés)
Sajnos nálunk is rossz alvó a kisebbik fiam,aki most 8 hónapos.
Nappal alig alszik-jó ha egész nappal alszik 1,5 órát.Éjjelente is többször felébred.
Elsőre lehet nem fogadja majd szívesen de ne add fel! A cukros tea után nyilván nem találja majd annyira fincsinek. Ha nagyon sztrájkol akkor adj pár napig vizet neki. Utána a cukor nélküli tea is másként fog hatni :D
De adj egy esélyt a víznek is! A kisfiam mára már vedeli, pedig sokáig csak napi pár kortyot ivott belőle. :)
Ohh köszönöm csajok,akkor kipróbálom a csipkebogyót.
Én eddig ízesített gyümölcsös fekete teát adtam,mert ugye a gyümölcs tea is fekete tea alapú!
És akkor a csipkebogyóban nincs koffein?
Igen próbáltam magamon néha elalszik néha nem hanem elkezd hisztizni!nem nyűgös attól függetlenül hogy fekete teát kap,és este is remekül alszik.
A levegős is nagyokat alszik csak nem mindig tudom kivinni meg minden alvásnál kiteszem??az sem jó.
Fekete teát??? Az tele van koffeinnel Attól nem tud aludni.
Lányom annó 1* kapott véletlen és éjfélkor még a táskám húzgálta pedig remek alvó volt
Ha tea akkor vagy baba tea vagy ha picit nagyobb csipkebogyó tea (van a Pickwick nek olyan hogy csipkebogyó variációk nagyon jó )
Sajna az én gyerekeim csak teával aludtak. Éjjel. Akkor is rosszul. Nappal meg semmit.
Tavasszal lesz picurim, neki tuti nem adok. Legfeljebb vizet. Mert: a tea cukortartalma miatt elromlottak a fogacskáik, és hosszú az a 6-7 év mire kinőnek az újak...
A lányomat 6 hósan rászoktattam a cumira. Nehéz volt, de sikerült. Sajna addigra romlani kezdett a két felső foga...
Próbáld meg még most azt a cumit! Az a pár nap kínlódás nem ér fel a későbbi fájós fogacskák- és fogúzások miatti sírásokkal!
És a babák változnak! Nemsokára kevesebbszer eszik, és jobban alszik majd! Nappal is.
Bocsi, látom éjjel jól alszik :))
Az én kisfiam amúgy 11 hónapos most. Voltak nehéz időszakok,de nálunk is a nappali alvás volt a probléma. Hiába a napirend és a következetesség... :) Éjjel 12 órát aludt végig 3 hónaposan ébredés nélkül...cserébe nappal katasztrófa volt. Ahogy nagyobb lett, a nappali alvások rendeződtek,de a nagymozgások megindulás miatt borult az éjszaka. :D
A teán és tápin alvás nem épp a legjobb. a tápszeren rajta is van,hogy miért nem.
Esetleg ha az üveget sima cumira cserélnéd óvatosan?
Az alvás amúgy ilyen piciknél gyakran zűrös,de alakul ez még! Éjjel jól alszik?
Akkor le is írom rövid történetünket.
Van egy 2 hónapos kislányom.Nem nagyon szeret,tud nappal aludni viszont este nagyon jól alszik,betartva a 3 órás evést!
Nappal nem nagyon alszik,vagy ha igen akkor össze vissza,ahogy elájul.Sajnos most van egy "rossz" szokásunk hogy cumisüveggel a szájában alszik el.Nagyon hatásos igaz mert így jót alszik és rögtön elalszik.Nem tudom hogy ez jó-e.Ha tápszert eszünk,mert nem anyatejes,akkor viszont csak akkor alszik el rajta ha elfogyott,legtöbbször tea van altatásnál az üvegbe!
További ajánlott fórumok:
- Baba alvászavara
- Rossz elalvási szokásokon hogyan változtassak, hogy ne sérüljön a gyermek?
- Kiváltottam a chamomilla vulgaris ch5 alvászavarra, szerintetek elég jó? Én a ch15 kértem azt mondta a patikus ez is jó?!
- Nektek sikerült már új életet kezdenetek? Le lehet vetni a régi, rossz szokásokat? Vagy azok előbb-utóbb visszatérnek?
- Rossz szokások elhagyása - könnyebb, mint gondolnád.
- Rossz szokások lennének?