Alvászavar! (beszélgetés)
Nem volt épp kellemes, ahogy kiderült.
3. havi oltásra mentünk és a Doktornő kezei között fixált és "kékült", mentővel kórház, 5 napon keresztül különböző vizsgálatok, hogy amit lehet kizárjanak és utána jött az alváslabor!
Itt mindent leírtam:
Szia!
A kisebbik fiammal kétszer is voltunk alváslaborban.
Neki alvási-apnoe volt a diagnózisa, tehát közel sem olyan probléma, mint a tiétek (nekünk életveszélyes volt a helyzet...).
Az első vizsgálat előtt már bent feküdtünk, de másodjára csak kontrollra kellett menni, ami helyzetben ugyan olyan, mint nektek, tehát csak bemész és másnap kijössz.
Délután 2-re kellett mennünk, felvették addig osztályra.
Este 8 körül mentünk át a "laborba". Felszerelték rá a különböző mérő műszereket.
Amiben volt EEG a fejecskéjén, EKG mellkas-és végtag elvezetéssel és pulzusmérő.
Mondhatni minden gond nélkül végig aludta az éjszakát (persze ezt abban az értelemben, hogy maga a műszer arzenál nem zavarta).
Végig ott volt egy szakasszisztens aki a gépeket figyelte és közben neki is mindent fel kellett jegyeznie amit a monitorokon látott (maga a gép is menti az adatokat, de dupla biztonság, megbízhetóbb eredmény, hogy nem csak a gép, de egy hozzáértő is figyel.)
A Szakorvos, aki kiértékelheti az eredményt nálunk csak egy nap rendelt, így magáért az eredményért 2 nap múlva kellett menni.
További ajánlott fórumok:
- Baba alvászavara
- Kiváltottam a chamomilla vulgaris ch5 alvászavarra, szerintetek elég jó? Én a ch15 kértem azt mondta a patikus ez is jó?!
- Milyen esetben beszélhetünk egy csecsemőnél alvászavarról?
- Lehet ez alvászavar?
- Nincs alvászavarom de három napja alig aludtam pár órát. Tudtok valami természetes altatót (tea, ilyesmi)?
- Lehet ez alvászavar?