Almás vöröskáposzta recept
Az Almás vöröskáposzta hozzávalói:40 dkg vöröskáposzta,
10 dkg hámozott alma,
5 dkg hagyma,
2 szem szegfűszeg,
1 babérlevél,
2 dkg zsír,
1 dl húsleves,
1 ek ecet,
cukor,
só,
bors.
Az Almás vöröskáposzta elkészítési módja:
A torzsájától megtisztított vöröskáposztát vékony csíkokra vágom, a negyedelt almát vékony szeletekre vágom, a tisztított hagymát pedig megtűzdelem a szegfűszegel és a babérlevéllel. A zsírt felforrósítom, beleteszem a káposztát és az almát, elkeverem ecettel, cukorral sóval, borssal, hozzáadom a hagymát, a húslevest és közepes lángon 30-40 percig párolom. Időnként megkeverem.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. dec. 27. 19:59
Az almás vöröskáposzta elkészítési módja és hozzávalói.