Almás-tormás csülök recept
Az Almás-tormás csülök hozzávalói:2 db mellső csülök
20 dkg savanykás alma
20 dkg sárgarépa
10 dkg reszelt ecetes torma
2 tojássárgája
1 dkg törött fehér bors
3 dkg só
0,5 dl olívaolaj
Az Almás-tormás csülök elkészítési módja:
A csülköket megtisztítjuk, majd sós hideg vízben feltesszük főni, és fedő alatt puhára főzzük. A léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy ne essen szét. Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, a sárgarépát, hozzáadjuk a tojássárgákat, megsózzuk, megborsozzuk, majd ezt a tölteléket arányosan elosztva a két csülökbe, a csontok helyébe betöltjük. Zsineggel átkötjük, kiolajozott tűzálló tálba tesszük. Megkenjük a maradék olajjal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Amikor megsült hagyjuk kihűlni, majd a kötőzsineget eltávolítva, éles késsel nem túl vékony szeletekre vágjuk.
Salátával tálaljuk.
Paleo étrendbe is illik.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. dec. 22. 06:51
Az almás-tormás csülök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.