Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás-tormás csülök recept

Almás-tormás csülök recept

Az Almás-tormás csülök hozzávalói:
2 db mellső csülök
20 dkg savanykás alma
20 dkg sárgarépa
10 dkg reszelt ecetes torma
2 tojássárgája
1 dkg törött fehér bors
3 dkg só
0,5 dl olívaolaj


Az Almás-tormás csülök elkészítési módja:
A csülköket megtisztítjuk, majd sós hideg vízben feltesszük főni, és fedő alatt puhára főzzük. A léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy ne essen szét. Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, a sárgarépát, hozzáadjuk a tojássárgákat, megsózzuk, megborsozzuk, majd ezt a tölteléket arányosan elosztva a két csülökbe, a csontok helyébe betöltjük. Zsineggel átkötjük, kiolajozott tűzálló tálba tesszük. Megkenjük a maradék olajjal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Amikor megsült hagyjuk kihűlni, majd a kötőzsineget eltávolítva, éles késsel nem túl vékony szeletekre vágjuk.

Salátával tálaljuk.
Paleo étrendbe is illik.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás-tormás csülök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook