Almás rizsfelfújt recept


1 bögre rizs
4 bögre tej
2,5 bögre víz
5-6 ek cukor
1 vaniliás cukor
4 tojás
csipet só
fél kg alma
3 ek cukor
1 púpos tk vaj
Az Almás rizsfelfújt elkészítési módja:
A vizet és a tejet felforralod, majd beleteszed a rizst és a csipet sót.Ha a rizs teljesen puha és a "lé" is besűrűsödött akkor a tojások sárgáját a cukorral, vaníliával addig kevered géppel amíg jó habos nem lesz, majd szépen összekevered a tejberízzsel, illetve ugyanígy teszel a tojások fehérjével DE CSAK 2 kell bele, a maradék a tetejére jön. Tepsibe öntöd és kb 10 percre a sütőbe rakod. Az almákat meghámozod, szeletekre vágod, és a vajon a cukorral karamellt készítesz amibe beledobod az almaszeleteket. Addig főzöd amíg már alig marad leve. Ezt a felfújt tetejére kanalazod illetve a maradék két tojás fehérjénak a habját amit egy pici cukorral édesíthetsz, én pöttyöket szoktam csinálni :)Majd addig sütöd amíg a tojáshab szép arnybarnára nem pirul.
Bármilyen gyümölccsel meg lehet csinálni, akár levesebbel is pl: szilvával.
Saját szerzemény, kéretik kipróbálni, vároma véleményeket :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kátya99, 2010. okt. 5. 14:26
Az almás rizsfelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.