Almás rakott kakaóskalács recept
Az Almás rakott kakaóskalács hozzávalói:30 dkg szikkadt kakaóskalács
1/2 kg alma
1 citrom leve
4 ek cukor
1 vaníliás cukor
1 marék mazsola
5 dkg darált dió
1/2 l tej
2 tojás
vaj
Az Almás rakott kakaóskalács elkészítési módja:
Egy tűzálló jénait kivajazunk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd rögtön összeforgatjuk a citromlével. A diót összekeverjük 3 ek cukorral. A tojásokat villával felverjük, majd 1 ek cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel elkeverjük. A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, belemártjuk a tejes keverékbe, és kibéleljük velük egy rétegben a jénait. Megszórjuk reszelt almával, mazsolát és diót is hintünk rá, majd újabb réteg tejes kalács következik. Megint alma, dió, mazsola szórás, majd újabb kalácssor. Ráöntjük a maradék tejkeveréket a rakottra, kis vajdarabokat morzsolunk a tetejére és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük fedő nélkül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2013. okt. 19. 09:32
Az almás rakott kakaóskalács elkészítési módja és hozzávalói.