Almás pite Daka módra recept
Az Almás pite Daka módra hozzávalói:60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 dl tejföl
2 db tojás
1 csomag sütőpor
2 kg alma
1 db citrom
1db narancs
Só
2 csomag vaníliás cukor
Fahéj
Zsemlemorzsa
Az Almás pite Daka módra elkészítési módja:
Az almát lereszeljük, őrölt fahéjjal, valamint vaníliás cukorral ízesítjük, és zsemlemorzsát keverünk hozzá. A lisztet a porcukorral, a vajjal, két tojás sárgájával, sütőporral, és ízlés szerint citrom és narancs héjjal összedolgozzuk. Kicsit pihentetjük, majd a tésztát kétfelé osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Az egyik lapot olajozott, morzsázott tepsire helyezzük, úgy, hogy kis pereme maradjon. Villával sűrűn megszurkáljuk, és a tölteléket egyenletesen eloszlatjuk. A másik tésztalappal lefedjük, és a tészta tetejét tojásfehérjével legalább háromszor átkenjük, mindannyiszor más irányban. Végül villával ezt a lapot is megszurkáljuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4e86dbd003, 2012. jan. 26. 13:33
Az almás pite daka módra elkészítési módja és hozzávalói.