Almás, körtés zabpelyhes morzsasüti recept
Az Almás, körtés zabpelyhes morzsasüti hozzávalói:4 alma (ebből 2 lehet körte)
2 ek méz
2 ek citromlé
A tésztához:
6 dkg tk liszt
5 dkg hideg vaj
5 dkg zabpehely
4 dkg mandulaforgács
3 dkg nádcukor
Az Almás, körtés zabpelyhes morzsasüti elkészítési módja:
A gyümölcsöket kockára vágjuk és egy pitesütő aljára szórjuk. Meglocsoljuk a citromlével és a mézet is rácsorgatjuk. A vajat a liszttel és a cukorral összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a mandulaforgácsot. A gyümölcsök tetejére szórjuk. 190 fokon 30 percig sül.
Vaníliafagyival az igazi, én dupla adagot szoktam csinálni.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2013. okt. 27. 14:21
Az almás, körtés zabpelyhes morzsasüti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.