Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Almás, körtés zabpelyhes morzsasüti recept

Almás, körtés zabpelyhes morzsasüti recept

Az Almás, körtés zabpelyhes morzsasüti hozzávalói:
4 alma (ebből 2 lehet körte)
2 ek méz
2 ek citromlé

A tésztához:
6 dkg tk liszt
5 dkg hideg vaj
5 dkg zabpehely
4 dkg mandulaforgács
3 dkg nádcukor


Az Almás, körtés zabpelyhes morzsasüti elkészítési módja:
A gyümölcsöket kockára vágjuk és egy pitesütő aljára szórjuk. Meglocsoljuk a citromlével és a mézet is rácsorgatjuk. A vajat a liszttel és a cukorral összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a mandulaforgácsot. A gyümölcsök tetejére szórjuk. 190 fokon 30 percig sül.

Vaníliafagyival az igazi, én dupla adagot szoktam csinálni.


Kategória: Reform ételek receptjei


Az almás, körtés zabpelyhes morzsasüti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook