Almás-hagymás rántotta recept
10 perc
Az Almás-hagymás rántotta hozzávalói:
1 hagyma,
3 alma, nem túl érett;
2-3 tojáj
fél evőkanál zsír
kevés só,stb
Az Almás-hagymás rántotta elkészítési módja:
A hagymát megpucolom, a két drb. almát csak akkor hámozom, ha nem a kertemből való; aztán felvágom, s a torzsáit eltávolítom, forró zsírba teszem előbb a hagymát, mert annak több idő kell pároláshoz, s ha túl forró a tűz, pici vizet is öntök alá, nem sokat. Ezután dobom vele az feldarabolt almákat; s miután összebarátkoztak illatban mindenben,(szemre megállapíthat:), a kettő, vagy három tojást ráöntöm és hamar összekeverem, mert mikor már a tojásfehérje keményedni kezd akkor már nem nagyon keverhető, stb, tálaláskor koktél paradicsommal szoktam díszíteni :) -, s lehet hozzá tenni Erős Pistát, már aki úgy szereti...Jó étvágyat.
reggelinek megfelel
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: pokoslovas, aug. 3. 10:23
Az almás-hagymás rántotta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.