Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Almás-hagymás rántotta recept

Almás-hagymás rántotta recept


Elkészítési idő 10 perc

Az Almás-hagymás rántotta hozzávalói:
1 hagyma,
3 alma, nem túl érett;
2-3 tojáj
fél evőkanál zsír
kevés só,stb


Almás-hagymás rántotta

Az Almás-hagymás rántotta elkészítési módja:
A hagymát megpucolom, a két drb. almát csak akkor hámozom, ha nem a kertemből való; aztán felvágom, s a torzsáit eltávolítom, forró zsírba teszem előbb a hagymát, mert annak több idő kell pároláshoz, s ha túl forró a tűz, pici vizet is öntök alá, nem sokat. Ezután dobom vele az feldarabolt almákat; s miután összebarátkoztak illatban mindenben,(szemre megállapíthat:), a kettő, vagy három tojást ráöntöm és hamar összekeverem, mert mikor már a tojásfehérje keményedni kezd akkor már nem nagyon keverhető, stb, tálaláskor koktél paradicsommal szoktam díszíteni :) -, s lehet hozzá tenni Erős Pistát, már aki úgy szereti...Jó étvágyat.

reggelinek megfelel


Kategória: Tojásételek receptjei


Az almás-hagymás rántotta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook