Almás-gyömbéres csirkemell recept
Az Almás-gyömbéres csirkemell hozzávalói:1 kg csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
4 alma
10 dkg mazsola
1 fej vöröshagyma
2,5 dl fehérbor vagy rozé
2 dl főzőtejszín
ízlés szerint frissen reszelt gyömbér vagy gyömbérpor
fél citrom reszelt héja
só
bors
5 dkg reszelt sajt
Az Almás-gyömbéres csirkemell elkészítési módja:
A félbevágott csirkemelleket hosszában is kettőbe vágjuk, majd a serpenyőben az olajon pár percig sütjük a húst. Ezután a csirkemelleket egy közepes méretű tepsibe fektetjük, rátesszük a felkarikázott hagymát, majd fűszerezzük gyömbérrel, citromhéjjal, sóval, borssal. A felszeletelet almákat elrendezzük a húson, hozzátesszük az előzőleg megmosott mazsolát, majd az egészet leöntjük a borral. Fólia alatt 3/4 - 1 órát sütjük közepes fokozaton. Végül ráöntjük a tejszínt (ehhez is lehet adni 1/2 dl bort, ha túl sűrű lenne a tejszín), sajtot reszelünk rá, és addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd a tetején.
Köretként párolt rizst szoktam készíteni. A gyömbérrel óvatosan bánjunk, mert a friss gyömbérnek erőteljes íze van
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. nov. 13. 08:07
Az almás-gyömbéres csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.