Almalé télire recept


2,5 kg alma mosva és a magház eltávolítva
1 doboz citrompótló (26g)
80 dkg cukor
szalicil (késhegynyi)
Az Almalé télire elkészítési módja:
Az almát tisztítás után 2 liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a citrompótlót is. Ha megpuhult, paradicsompasszírozón áttekerjük. A cukrot 6 liter meleg vízben feoldjuk és az átpasszírozott almához öntjük. Felforraljuk. Szalicillel tartósítjuk és üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
7-8 l innivaló lessz belőle.És ez nem bolti amibe nem tudod mi kerül be.
Elkészítettem, és nagyon finom.Rostos mint a bolti körtelé.
Forrás:http://www.nosalty.hu
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: d0b7178f40, 2009. szept. 14. 11:57
Az almalé télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.