Állítólag 20-30 perc kocogás nem ér semmit fogyás téren. Szerinted igaz ez? (beszélgetés)
Sziasztok! Megosztom a tapasztalatimat.. hátha vkinek segítségére lesz. Én is járok kocogni minden másnap. Jelenleg 7 km-t kocogok. Egy kör 500m amit átlagosan 5 perc alatt teszek meg. Tehát így összesen 70 percet kocogok átlagosan. Az első két kör mindig abból áll, hogy lassítom magam, fáj a vádlim egy picit. Aztán beáll a megszokott tempó, fél távnál van a holtpont,(nem azért mert elfáradok, csak megunom a körözgetést...) de mikor a végére érek úgy érzem, hogy még legalább 1-2 km-t simán mennék tovább. Étkezésemre most csak részben figyelek oda, ami hátráltatja a fogyást.
Tavaly csak 2 km-t tudtam kocogni, ma meg már a 7 km is simán megy. Tavaly ősszel sokat fogytam a kocogással, de akkor az étkezésem is más volt. Reggelire barna kenyeret, valamilyen felvágottat, zöldséget ettem. Utána pedig délben csirkemell+barna rizs+ párolt zöldség. Majd délután 17:00 szintén ezt, de ekkor kevesebb rizzsel mint délben. Este 9kor már csak csirkemell és zöldséget ettem. Nem untam rá... csak eljött a tél, nem tudtam menni futni. Felszaladtak a kilók, amiktől most szabadulok meg!
Sok sikert mindenkinek! :-)
Az l-karnitin nálam is játszik, de tablettában.
Az utoljára délbent pontosítom: ha délután megyek futni, akkor délben ebédelek, edzés előtt kb fél órával valami gyümölcs (legtöbbször alma) és utána vacsorára a saláták egyike, amit írtam.
Sportteljesítmény szempontjából edzés előtt kb 1 órával lassú felszívódású szénhidrátot kellene fogyasztani (mondjuk az alma úgy ahogy, de a többi gyümölcs kevésbé) utána gyors felszívódású fehérjeforrás (teljes értékű jobb lenne mint a joghurt,pl csirkemell) és szénhidrát is kell. Nem baj ha nem ízlenek a porok a valódi kaja amúgy is jobb.
Folyadék mindig jó és túl sok folyadékot inni elég nehéz tehát nem kell rajta görcsölni. Nekem edzés közben is lecsúszik egy 1,5 liter víz. Van hogy edzés közben l-karnitines italt kortyolgatok.
Az utolsó bekezdést szörnyülködve olvastam. Utoljára délben!?
Én sem tudok reggel enni. Maximum legyűrök egy kis gyümölcsöt (viszont, ha futni, edzeni megyek, akkor kötelezően megeszem a banánt, almát stb)
Mi lenne, ha a kávét kikiáltanánk reggelinek? :)))
Nem vagyok szakértő, csak azt írom le, ahogy én eszem, ha sportolok (ha valaki ért hozzá és nem jól csinálom, akkor én kérem, hogy mondjon ellent)!
Reggeli futás/konditermi edzés előtt kb fél órával egy banán, alma, esetleg gyümölcssaláta
Közben: Ha kívánom, ha nem, iszom vizet. Sokszor, de mindig csak egy-két kortyot
Utána: Rengeteg folyadék és valamilyen fehérjeforrás pl. joghurt, kefirt (lehet, hogy jobb lenne valamelyik protein por, de nem tudtam megszeretni az ízüket:))
Ha este futok, akkor délben eszem utoljára, víz és gyümölcs uaz és edzés után vacsorának valami tartalmasabb saláta pl. waldorf, cézár, caprese, tonhalsaláta
Igen, én aznap egész nap takarítottam a nyaralónkat, kertészkedtem, füvet nyírtam, mindez nagy fizikai igénybevétel volt. Ha a számítógép mellett dolgozom egész nap, akkor nem fordul velem elő, hogy elfelejtek enni.
Még az is hozzátartozik a napi jó közérzetemhez, hogy semmiképp sem eszem, mielőtt edzem, és utána én megállom, hogy még legalább másfél óráig nem eszem semmit. Tudom, hogy ettől visítanak az orvosok, de én, ha reggelivel kezdek, egész nap éhes vagyok. Az ismeretségi körömben elég sok hölgy van, akinek hasonlóak a tapasztalatai.
Ha fogyni is akarsz, 30-percnél mindenképpen többet kell mozogni a zsírégetés igazán akkor indul be:)
Én hetente min. 2x futok 2-6 km között, attól függ mennyi időm van.
3-hete kezdtem újra futni, télen kihagytam.Eszek mindent amit megkívánok-este már nem természetesen.A futással 2 kg- simán lement:), csak komolyan kell venni és odafigyelni közben.
MOZOGNI NAGYON FONTOS!!!!
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Borostyánlánc babáknak, állítólag megkönnyíti a fogzást. Mik a tapasztalataitok?
- Ismeri valaki azt a kávét, ami állítólag fogyaszt?
- Nem teszek semmit a fogyásom érdekében,pedig már az...
- Ki használ masszírozós hullahopp karikát, ami állítólag jobban elősegíti a fogyást/alakformálást?
- -10kg fogyás heti 3/4 alkalommal 15-20perc kocogással elérhető?