Állandó éhségérzet! De mitől? (tudásbázis)
Édesítőszer hatására.
Pl én annak idején a Bolero italporból készült üdítőktől szenvedtem az állandó éhségérzet problémájával.
De ugyanígy rosszul hat rám a diétás kóla, vagy egyéb diétás üdítők, az édesítőszerrel ízesített tea, stb.
Inkább cukorral iszom a teám és nem "light"-os kólát veszek, így nem gyötör az éhségérzet, ergo nem eszek annyit.
De lehet éhségérzet pusztán unalomból is.
Sziasztok!
Nekem is tegnap derítette ki a nődoki, hogy nem terhes vagyok, hanem a sokéves fogamzásgátló miatt megnőtt a proaktin szint(???) - ez dolgozik szoptatás alatt is, hogy ne legye havi -, de nekem nem adott semmit és nem küldött el sehova. És folyton éhes vagyok és híztam is kicsit. Azt mondta, hogy ha fél évig nem jön meg menjek vissza és majd ad valamit. Mi a véleményetek?
elmaradó menzesszel elmentem a nőgyógyászhoz, aki átirányított az endokrinológushoz, ahol fél év szöszmötölés után kiderítették hogy PCO-m van (jó magas inzulinszinttel).
Egy vércukorvizsgálat kell hozzá, csak nem az "igya meg ezt a fél liter cukrosvizet" jellegű, hanem tesztétkezéses.
De rendben van a pajzsmirigyem és a cukrom is! Alulműködött, de erre szedek gyógyszert, most már kezd normalizálódni! Azért nem igazán értem! Állítólag a vérvételből minden kiderül, amint már alább írtam, de negatív lett minden! :(
Azért kérdeztem, hátha van itt valaki aki hasonló problémával küzd és tudta orvosolni! Az orvos nem tudott vele mit csinálni! :((
Szerintem fordulj orvoshoz, és ő akkor majd kiszűri, mi lehet.
Azért írtam a pajzsmirigyet, mert te azt mondta, hogy ez nem okozhatja. De mégis.
A pajzsmirigy elégtelen működése is okozhatja.
Előfordul, hogy a pajzsmirigy túlzott aktivitással működik. Ilyenkor a vér emelkedett hormontartalma a sejteket fokozott működésre készteti. Ez a normálisnál gyorsabb anyagcserét jelent, túlzott verejtékezés, súlycsökkenés és éhségérzet mellett.
a kevés alvás miatt is lehet
de ha belgyógyászati-, labor- és gasztroenterológiai vizsgálatok negatívak akkor lehet nem ártana egy pszichológushoz, ha nem múlik el :(
További ajánlott fórumok:
- A folyamatos éhségérzet mitől lehet?
- Mit tegyünk fogyókúra során jelentkező éhségérzet ellen és a túlzott fejfájás ellen?
- Lehet-e az agyunkkal (esetleg agykontrollal) befolyásolni az éhségérzetet? Ha igen, hogyan?
- Szerintetek a hideg vagy meleg ételek/italok enyhítik jobban az éhségérzetet?
- Fogamzásgátló okozhat mardosó éhségérzetet?
- Evés utáni éhségérzet