Alkoholfüggő a párom? (beszélgetés)
Nem, a napi egy dl pálinka nem számít semmilyen körülmények között gyógyszernek.
Ugyanis azért nem írják fel soha, semmilyen betegségre, a világon egyetlen embernek sem receptre a mindennapi egy deci pálinka ivását.
Ezt kétlem! Napi 1 dl pálinka az reggel-este egy-egy feles. Ha jó minőségű, még gyógyszernek is számíthat.
Kizárt, hogy pusztán ezért halt meg fiatalon. Vagy ivott mellé mást is, vagy volt egyéb betegsége, ami a napi 1 dl nélkül is sírba vitte volna.
Az alkoholizmus meghatározásának valóban több definíciója van.
A megállapítása a rendszeres fogyasztás, családi kapcsolatok megromlása, egzisztenciális ellehetetlenülés szintjéből történik a segítő helyek többségében...
Maximum azért árthat jobban, mert gyorsabban felszívódik, de azonos alkoholtartalomnál ugyanúgy káros a hatás.
Tehát ha azonos alkoholtartalmú pálinkát, vagy bort iszol a hatás ugyanolyan káros, csak nyilván egyszerűbb 3 felest inni, mint több liter bort.
Nem nagyon érteelek, az alkoholba nagyon ritkán halnak bele pár év leforgása alatt.
Egy "rendes" alkoholista évtized, vagy évtizedek alatt jut oda,ahova.
Azoknál, akik egy két év alatt belehaltak-ismétlem, nagyon ritka eset, nagyon durva szerfogyasztás (napi több liter alkohol, minden nap), illetve egyéb szervi okok játszanak közre.
"Az alkoholizmus egy több, sokszor ellentmondó jelentéssel bíró kifejezés. Az orvosi definíciók az alkoholizmust olyan szenvedélybetegségként írják le, mely az alkohol kitartó fogyasztásával jár a negatív következmények dacára.
"Míg az alkohol fogyasztása szükséges az alkoholizmus kialakulásához, nem jelzi előre az alkoholizmus kialakulását. Az alkoholizmus kialakulásához szükséges mennyiség és gyakoriság mindenkinél különbözik. Lényege az alkoholtól való testi-lelki függőség kialakulása, adott esetben – az alkohol hiánya esetén – elvonási tünetek megjelenése jelzi ezt a függőségi állapotot.Az alkoholizmus fő hatása: ráveszi a szenvedőt arra, hogy olyankor és olyan mennyiségben igyon, ami károsítja a fizikai egészségét.Aki csak függő,az lehet,hogy iszik minden nap,de kontroll alatt tudja tartani a mennyiséget és nem feltétlenül válik alkoholistává. A másodlagos kár, amely ellehetetleníti az ivás kontrollálását, sokféleképpen jelentkezik. Az alkoholizmusnak jelentős társadalmi hatása is van az alkoholistára, illetve a családjára és barátaira egyaránt.Munkaképtelen, a társadalom által, az adózók pénzéből eltartott, fizikailag is beteg, kórházi kezelésre szoruló, rokkantnyugdijon és jövedelempótló támogatáson élő emberek százezreit termelte ki az alkoholizmus hazánkban."
Egy csomó oldal kapásból ezt írja le.Ezenkívül nem egy,nem kettő orvos ajánlja a napi vörösborfogyasztást (kb 2 decit) vagy sörfogyasztást.Erre is nyugodtan keress rá.És az írásod alapján már ők is alkoholisták,mert napi 1-2 deci bort megisznak.
Gondolom te ezt is megmagyarázod,de nem gond.Attól szép az élet,hogy különbözünk.
Ja,és nem védem őket és főleg nem azért,mert én is alkoholista vagyok.Évente 2-3 alkalommal iszok alkoholt,részeg soha nem voltam.És van egy kocsmának,szóval én már ránézésből megmondom,hogy ki az alkoholista és ki az,aki csak megissza a szokásos napi 1-2 sörét.
Ja,én is olvastam a neten más orvosok/kutatók (külföldi is) véleményét,akik szerint a kettő ugyanazt jelenti.De szerintem innentől lehet tényleg saját véleménye az embernek,hiszen nem tudományos tény a tied sem,csak a másik leírás alapján egy vélemény.De ez jól van így.Te maradsz azon az oldalon,én meg ezen és nem egyedül,ami az itt leírt véleményekből is látszik.
?
Lehet elbeszélünk egymás mellett-én az alkoholtartalom okán írtam.
5 dl sörben ugyanannyi alkohol van, mint egy feles pálinkában-ez tény.
Több évet ittam végig így a saját példámat tudom elmondani.
Ahogyan Szendi Gábor írta:"Isten hat nap alatt megteremtette a világot, s a hetedik nap megpihent. A nyolcadik napon kinyitott a Kocsma. A Sátán keze lehetett a dologban, mert a Kocsma azóta is velünk van, hiába küzdünk ellene..."
Mindig van ok tintázni, ha egyszer rákap az ember.
De...én ismét megtanultam egy pohárral( Kettővel:D) inni, azaz nem úgy teszek, hogyha becsúszik az első akkor megnyomtam az entert és jön a következő is.
Vasárnap hazajöttem beteglátogatóból, főztem, neteztem és közben elpálinkáztam a sajátomból - a kutyának nem ártottam és nekem is jó volt lazítani.
De volt, amikor a magán és üzleti életem egy qurva nagy lejtő volt és azon túl, hogy nem láttam a végét, még segítettek is gyorsabban gurulni - no akkor aztán belehúztam rendesen.
Olvashatsz itt több mindent, Szilveszter jó barátom bár néhány dologban nem értünk egyet:
Mert nem is lehet.
:)
További ajánlott fórumok:
- Elegem van a párom nyavalygásából! Mit tegyek?
- 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- Berendelték a párom. Árvizsújtotta részen élők, ha még tudtok, irjatok!
- A párom szerelmes - a kozmetikusomba
- Megcsalt a párom, teljesen kivagyok!