Alkohol. Tisztelet a kivételnek! (beszélgetős fórum)
Lehet hogy nem lehet ilyen kategorikusan kijelenti, de akik a MÁV berkein belül (is) dolgoznak és ismerőseim, csak rossz tapasztalatuk van. A kérdést ezért tettem fel, kinek mi a tapasztalata.
Ha mindet nem is de sokat.
nálunk is volt bőven ilyen gond,pár hétig szondáztak mindenkit,kivéve minket.a kukoricát tökrészegen vitte be a gyárba, figyelmeztették, aztán kirúgták.
Szerintem azért nem reagáltak, reagáltunk a kérdésedre, mert ez így, ilyen kategórikusan kijelentve: nem jellemző. Vagyis a többség nem találkozott ilyen kirívó esetekkel.
Ahogy olvasom a kommenteket, azt lehet mondani, hogy szinte minden szakmában dolgoznak olyanok, akik munka után otthon, vagy a kocsmában megisznak pár pohárral. Aki pedig munkaidő alatt teszi ezt, leginkább gyorsan megtanul repülni. :))
én sem.az apám rendőr volt,nagyon ritkán ivott-pedig náluk aztán folyt a szesz. demizsonszám kapta kapta .
teljesen mindegy.az orvosunk gondolom szabadnapos volt,a kocsmában söröztek,mondja mikor hazaértek,na igyunk is valamit.
Bar nem emlitetted, a kamionosok is a kozlekedesben dolgoznak. Egyet ismerek, alkoholista, azert is vettek mar el a jogsijat, es valt el tole a felesege is...
Vizetes kozben nem iszik, es tudja elotte mennyit lehet innia... De otthon ha hazamegy, mindent bele.. :(
az apám rendőr volt.egy sör mellett elüldögélt órákig.,mikor már nyugdíjas volt.csak beszélgettek
Körülbelül két ember reagált ARRA, ami a kérdésfelvetés volt. De azért köszönöm!
Pont megválaszolta a kérdést, nem munkakör függő az ivás, kizárt, hogy több alkoholista van az ott dolgozók között, mint bárhol máshol. Igaz én egyet sem ismerek ilyet, de igen sok más foglalkozásút, aki minden este iszik otthon...
Itt is, mint bármely szakmában biztos előfordul, de nem általános. Párom kamionsofőr, nem iszik, és tudtommal a kollégái sem iszákosak.
Miért érdekel? Kérlek, mondd, hogy nem te vagy, aki az összes mentőt megvádolta. Ne általánosíts. Miért innának mind, hogy elvegyék a jogsiját?
Vasutas, Volános ismerőseim egyik sem iszik. Én a kamionosokról hallottam, hogy vezetés után isznak.
Csak nem a Badár Sanyi pajtásunk?
Az egyenruha átalakítja az embert, lehet, az alkoholt is jobban bevonza. Hülye, hülyébb, leghülyébb – postás, rendőr, vasutas. Nem értek teljesen egyet ezzel, ismerek sok egyenruhást, akik teljesen normális családi életet élnek józanul. Viszont kimaradtak a katonák. Amikor még volt sorkatonaság, és a családunk férfitagjai megszolgálták a magukét, mind azzal jött haza, hogy ennyi alkoholista egy helyen nincs sehol a világon. Az összes tiszt ivott. Szolgálatban is! Rengeteget!
Széles lehet az ismeretségi köröd, ha minden vasutast ismersz.
Ebből aztán ne vonj le nagy következtetést!
Nem, ugyanannyit isznak mint más ágazatokban dolgozók. Van aki többet, van aki kevesebbet, van aki semennyit. Az utcánkban 3 vasutas lakik, egyikük sem iszákos. A férjem vasutas, az ő szakaszán egyikükre sem jellemző a mértéktelen ivás.
A vasutasok isznak mint a kefekötő!
öcsém busszsoför, ő nem folytat italozó eletmódot.
Oké, akkor ez biztató és reményt keltő hogy itt a hoxán nincs olyan ember, emberke akinek a családtagjában vagy a környezetében van olyan, aki vasutas, BKV-s és iszik. Ez is egy arány.
Pontosan, nagyon széles a paletta. Az sem mindegy ki milyen cuccot engedhet meg magának, itt is igaz hogy a minőség rengeteget számít.
Igen. De itt most kifejezetten a közlekedési dolgozókról van szó.
Az én tapasztalatom hogy mindenhol sok az alkesz, legyen az egészségügy, sofőr, gyári munkás, tanár, felsővezető stb. Egyre rosszabb a helyzet.
az alkoholizmus hivatástól, szakmától iskolai végzettségtől független. Csak egyik-másik jobban tudja titkolni.
NEM a munka közbeni piálás vagy nem piálás itt a kérdés. Általánosságban rájuk van húzva hogy isznak. Van hasonló tapasztalata valakinek?
Nem védve vagy elítélve senkit,,,azért az hogy otthon piál az nem jelenti hogyunkában is.Gondolom szondázzák is őket.
Nem tudom,,,ha igy van baj.
A szomszédunk körzeti, és alkoholista.
További ajánlott fórumok: