Alkalmazzunk homeopátiát! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Alkalmazzunk homeopátiát!
1. Nem működik
A legszigorúbb feltételek mellett vizsgálva - amennyiben sem a beteg, sem az orvos nem tudja, hogy placebót vagy homeopátiát használtak, miközben az összes vizsgálatot elvégzik - a homeopátia bizonyítottan nem jobb, mint egy cukortabletta. Ez nem azt jelenti, hogy az emberek nem érzik a jótékony hatásait a homeopatikus szereknek – csak azt, hogy ezek a jótékony hatások nem kapcsolódnak a homeopátiához, hanem csak placebohatásról beszélhetünk. A placebohatást gyakran félreértik, de nagyon is valóságos, és mi mindannyian ki vagyunk téve neki. Szerencsére a tényleg bevált gyógyszerek is hordoznak magukban nagy adag placebohatást, a szer bizonyított hatású összetevőin túl. A határvonal a valódi orvostudomány és a homeopátia között azon az egyszerű kérdésen dől el, hogy valaki inkább választja a placebohatást ÉS a valódi kezelést, amiről ráadásul már bebizonyosodott, hogy működik; vagy elég neki csupán a placebo
Istenem,ugye ezt a baromságot nem hiszed el?
:)
Sziasztok! Tapasztalatok érdekelnének. Nemrég kezdtem el alkalmazni a homeopátiát (nyelv alá fújható spréy formájában). Előzmény, hogy tavaly októbertől nyugtatót és hangulatjavítót kell szednem szorongásos depressziós tünetek miatt. Mivel hosszú távon szeretnék a gyógyszerektől megszabadulni, elkezdtem két hónapja a homeopátiát és kineziológiát. Sajnos eddig felerősítette, illetve előhozta a régi tüneteimet. Érdeklődnék, hogy tapasztalataitok alapján meddig számítsak ezekre a negatív tünetekre és mikortól lesz könnyebb. (Kb. két éve tartanak a rosszullétek).
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat! :)
Szia,
Próbáld ki az Euphorbium comp.-Heel-t. Orrspray.
sziasztok
tud valaki arra hatásos szert, ha reggelente bedugult orral ébredek, és nem igazán tudom kifújni?
napközben meg érzem, hogy csorog a váladék...
jó lenne ha kiürülne,egyébként semmi más problémám nincs, nem köhögök, nem tüsszögök.
köszi
Még nem, de masszív szkeptikus lehet fórumozótársunk :)
Nem nagyon tudjuk kiszedni belőle, hogy melyik gyógymódot választaná, ha ......
privi ment :)
hajrá Viki :)
Én elsősorban az alkati kezelést javasolnám. Látom, budapesti vagy. Ha gondolod, átküldöm priviben a mi homeós orvosunk nevét elérhetőségét és aztán keress rá a neten, hogy saját benyomásod is kialakulhasson, el tudd dönteni, érdemes-e megkeresni. Ő elsősorban gyerekorvos, de hp-s magánrendelése van.
A tüneti szer ismerőseink körében is csak ideig-óráig segített, ill. csak mérsékelte a tüneteket.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hiszel a homeopátiás csodaszerekben? Én nem.. Győzz meg az ellenkezőjéről
- Van aki a Suttogó c. könyvet alkalmazza?
- A vonzás törvénye - Hogyan alkalmazzuk tökéletesen?
- Allergia kezelése homeopátiával
- Vannak tapasztalataid a SEDATIF PC nevű homeopátiás stresszoldóról?