Algás vizű medencét mivel lehet tisztítani a viz leengedése nélkül? (tudásbázis)
Nah akkor még egyszer:
"Hypózás után éjszakára ne legyen letakarva, hogy elmenjen a klórszag."
A baba nem azért ivott, mert kiszellőztettük! Azért ivott, mert véletlen ivott! Ez a felnőtekkel is megesik! A baba egyébként már 2 év 5 hónapos, és desztilált vizet iszik aszkorbinsavval (c vitamin). Köszöni szépen, jól van!
A lényeg a lényeg, hogy köszönöm a kiegészítést. A kötött klórnak nem olvastam utána, ezért nem is tulajdonítottam neki jelentőséget! Ez után fogok! Nézegettem a klórport, hypoport. Ez sokkal jobb, mert a flakonosból pont a klór távozik, és marad a 95% egyéb szer. Vizont úgy látom, hogy nem feltétlen fontos a hypo a medencébe, mert 2 éves folyékonyat tettem bele, amiben tuti nem volt klór már, és egyszer sem zöldült be a vizem tavaly! Elég a sósav helyrehozni a vizet! Heti 0,5dl/m3. kb. (a konyhasó és a kis kombi tabletta mellett) A víznek szinte soha nem volt mérhető szabad klórtartalma!
Kacérkodom a gondolattal, hogyha elfogy a kis kombi klórtablettám, oxigéntablettát veszek! azzall is vigyázni kell, de sokkal, sokkal egészségesebb! Meg drágább! De nálunk a fél kg-os is kibír 3 évet! Ez nem tétel az egészségért!
Azért regisztráltam, hogy hozzászólhassak. Alább olvastam, hogy klórozott vízből ivott egy baba, mert már kiment belőle a klór, hiszen szellőztették a vizet.
Ez súlyos tévedés!
Az uszodavízben 2 féle klór található, a szabad klór (ennek van szaga) amely fertőtlenít, és a kötött klór, amely már hozzákötődött a szennyeződéshez, elvégezte a fertőtlenítést. A szabad klór valóban el tud párologni, azonban a kötött klór NEM TUD. És erősen karcinogén (rákkeltő) anyag, tehát ne itassuk a babákkal, ha egy mód van rá. A közfürdőkben az előírások szerint napi 10% vízcsere kötelező, pontosan a kötött klór koncentrációjának a csökkentésére. És ezt az ANTSZ keményen ellenőrzi is.
Erősen javallott az otthoni medencéjüket klórral fertőtlenítők számára is a napi 10% vízcsere, de legalább a heti 50%.
Azért regisztráltam, hogy hozzászólhassak. Alább olvastam, hogy klórozott vízből ivott egy baba, mert már kiment belőle a klór, hiszen szellőztették a vizet.
Ez súlyos tévedés!
Az uszodavízben 2 féle klór található, a szabad klór (ennek van szaga) amely fertőtlenít, és a kötött klór, amely már hozzákötődött a szennyeződéshez, elvégezte a fertőtlenítést. A szabad klór valóban el tud párologni, azonban a kötött klór NEM TUD. És erősen karcinogén (rákkeltő) anyag, tehát ne itassuk a babákkal, ha egy mód van rá. A közfürdőkben az előírások szerint napi 10% vízcsere kötelező, pontosan a kötött klór koncentrációjának a csökkentésére. És ezt az ANTSZ keményen ellenőrzi is.
Erősen javallott az otthoni medencéjüket klórral fertőtlenítők számára is a napi 10% vízcsere, de legalább a heti 50%.
Jah, és az adagolásnál mindig egy erre szánt seprűvel keverem össze a vizet!
Vízforgató felesleges, kivéve ha homokszűrős, de az meg áramzabáló aranyárért! :(
Másnap mérés előtt slaggal kiszívatom a koszt, és hajrá!
Idén még nem cseréltem benne vizet!
Sziasztok! Azért regeltem ide, hogy tudjak válaszolni a zöld vízre:
Ahogy már 7-8 éve itt megírta judo64, a megoldás a SÓ!
Nekem kis 2,44-es 2,5m3 -es medencém van.
Hypo, és utána sósav! m3-ként 1 deci. Ha már lúgos a víz, akár egy korábbi hipozástól, akkor sósav, Só, hypo, sősav! 1 órás közönként!
Nekem a világoszöld vizem másnapra kristálytiszta lett! Mivel klórtartalma nics, vettem bele azért kombitablettát, és kaptam sótablettát is.
A lényeg, hogy a ph jó legyen! Klórtartalma nem igazán lesz, de a só elég!!! Semmi kórokozó nem lesz a vízben! 11 hónapos babámmal és a feleségemmel fürdünk benne!
Sok helyről szedtem össze az infokat, és bevált!
Hypózás után éjszakára ne legyen letakarva, hogy elmenjen a klórszag. Kevés maradni fog, de a tablettától is van! Vígan fürdünk benne, a kisbaba bele is iszik, nem csípi a szemünket sem!
Nekem is pont ez a problémám. Nagyon hamar bezöldül a víz,volt olyan nyár, háromszor kellett leengednem a vizet. Nekem is jó lenne, ha valaki tudna tanácsot adni nálam is megy a klór, algaölőt is tettünk bele hipót is kapott 1 litert és mintha
semmit sem tettünk volna bele. Ajánlottak még tengeri sót l kg. Mindent kiprobáltunk már és eredménytelen. Csapvízzel lett feltöltve. Én is örülnék a setségnek!
Sziasztok!
Ha valaki tudna segiteni megköszönném:)
Vettunk egy puhafalu medencét.
244x66-os méret.A viz elkezdett bezöldülni.
Kutvizböl engedtük fel.
Érdeklodnek hogy milyen vegyszerekkel tudnám kitisztitani,hogy az ne legyen egészségkáros,mert egy 4éves kisgyerek is lubickolna benne.
Illetve milyen arányban,és hol tudok venni ehhez dolgokat?
A válaszokat elore is koszonom.
Sziasztok!
A só és hypo párosítást itt olvastam először és bevált, köszönöm. Ezért cserébe tudok jobb ötletet a slagos tisztításnál.Van az a fajta benzincső aminek a végében egy golyó van és a kocsik tankjából le lehet szívni vele a benzint.Na azzal "szívás" nélkül meg lehet szabadulni a lerakódott kosztól csak meg kell hosszabbítani hogy kívülre érjen mint a medence.Plusz hozzá kell erősíteni egy seprű nyelet mert különben nehéz víz alatt tartani ez pedig lesúlyozza
most csak azért engeded le mert barna a víz?Ne!!!!
Tegyél sót!próbál megpiszkálni az alját,lehet hogy csak le van ülepedve,ha igen akkor takarítsd fel.A só után pár nap múlva le kell hogy tisztuljon.Legalább 3kg sót tegyél bele egyszerre.és forgasd meg a vizet.
További ajánlott fórumok:
- Mivel érdemes a mosógépet tisztítani?
- Hogyan és mivel lehet a legszebben ablakot tisztítani?
- Mivel lehet az ezüstöt tisztítani?
- Ajánlanátok jó általános felület lemosót nagytakarításhoz? Amivel könnyen lehet az ajtókat, konyhát, szanitert tisztítani.
- Hogy kell a gyapjú takarót tisztítani?
- Padlószőnyeget szeretnék tisztítani, gép nélkül hogyan lehet?