Hogy kell a gyapjú takarót tisztítani? (tudásbázis)
:)))
egy kis késéssel, de leesett...
Jelentem kimostam és túléltük!! :)))
Sőt, alig több, mint egy óra alatt végzett vele. (ez azért jelentős, mert ha egy jó adag mosnivalót teszek bele, az majdnem 2 órán át tart). Meg is ijedtem, mikor hallottam, hogy nem zúg a gép, gondoltam, hogy itt a vég, tönkrement, majd mikor beléptem a fürdőbe láttam, hogy lejárt a mosás. Lassan meg is szárad a napon!
:)))
szerintem ha kinyomkodja, akkor egy nap alatt kint megszárad neki, főleg most, hogy még a nap is ilyen szépen süt:)
és így nem lesz tele vegyszerrel a takarója:)
Nekem sajna kijöttek belőle galacsinok, ahogy mostam, eltömődött valami, és kb. 20ezerért csinálták meg a gépünket. Minőségi takaró volt pedig :( Azóta szigorúan tisztítóba visszük. Drága tanulópénz volt :(
A másik megoldás a kézzel való mosás a kádban... csak hát centrifugázni akkor hogy centrized ki? Annyira azért nincs meleg, hogy seperc alatt megszáradjon, ha full vizesen akasztod ki... ilyesmit én nyáron szoktam csinálni max...
Sampont szoktam a gépbe tenni és kímélő programra ha van rajta 30 C -ra.
Vagy kézzel átnyomkodom aztán csak kiterítem úgy lecsöpögtetni,vagy csak ráteszem a centrifugálást a kézi mosásom után, ha nincs jó idő...
Nekem beválik.
a tisztító (bp) általában 1000ft/kg áron dolgozik legalább, és ha tényleg ennyire nagy ez a takaró, akkor nem biztos hogy olcsó buli beadni. (ráadásul ki tudja milyen vegyi anyagokkal is telenyomják a takaród)
szerintem ha van kádad, és egy szabad fél órád, akkor mosd ki a kádban:) (veszel hozzá gyapjúhoz való mosószert, és ennyi). főleg, ha van is hol megszárítanod...
Sziasztok!
Szerintem ne tedd be! Én tisztítóval szemben dolgozom, és mondták már hogy a gyapjúnak baja lehet a víztől. Ők ilyen vegyszeres akármiben mossák ki.
Mellesleg lehet hogy a gépednek is nehéz lenne!
Szerintem ne kockáztass.
Sziasztok!!
Csatlakozom az előttem szólóhoz:)
Inkább add be tisztítóba, mint egy új mosógép:) Olcsóbban kijössz...
Én is kaptam egyet a nyár elején: én ágytakarónak használom, sőt az is!! Még én sem mertem kimosni, de lassan itt lesz az ideje... Tisztítóba adom, nem lehet az annyira drága...
Nem tudom, mennyibe kerülhet, csak gondoltam, olyan szép idő van, meg tudna száradni az udvaron. De nem szeretnék új gépet venni....
Nagy a dilemma, jobb lenne más hibájából tanulni, illetve megerősítést kapni, hogy nem lesz baja a mosógépnek.
A tisztító nagyon drága?
Ez tényleg nagyon nagy takaró....
Szia!
Nekem van a mosógépen gyapjú programom, azon szoktam mosni alacsony hőfokon.
Sajnos, nincs teraszom, ezért mostam.
Ha kitenném az udvarra, pl. hóra, behoznom már nem kellene. :-)))
Most mostam ki őket gyapjúprogramon,
csoda szépek lettek.
További ajánlott fórumok:
- Bepenészedett edényt ki kell dobni, vagy ki lehet tisztítani?
- Mikortól kell a gyerekek fogát tisztítani?
- Hogyan kell az lcd monitort tisztítani?
- Első használat előtt a rózsakvarc karkötőt meg kell tisztítani vagy meg kell mosni?
- Van valakinek Dr.Batz gyógypapucsa? Hogyan kell, lehet tisztítani?
- Hogyan lehet teveszőr takarót tisztítani?