Albérlet probléma (beszélgetős fórum)
Amit csak lehet, szerződésbe kell foglalni.
A törvényeket pedig nem viccből hozták. Az mindenkire vonatkozik, és mindenkinek be kellene tartani.
Nálunk még sok javítanivaló van.
Legalább érték növelő elemnek vette magát? XD
De amúgy hogy gondolta? Résztulajdon eladásával vagy haszonélvezeti joggal?
Mikor én adtam ki lakást, szerződés előtt mondta az új bérlő, hogy cserélne zárat. Mondtam, hogy természetes, én úgysem mászkálok be, arról meg én sem tudhatok, hogy az előző lakó hány kulcsot hova szórt. Egy dolog volt a kikötésem, ezt a hatalmas költséget nem állom. Ez amúgy a saját érdekem védelme is bérbeadóként, mert ha ne adj isten betörnek, vagy társbérlőknél valaminek lába kél (tőlem lopott lakótárs), akkor nem állhatnak azzal elő, hogy kulcsom van oda.
Amúgy mikor én vettem ki pl. raktárat, a tulaj maga mondta, hogy zárat cseréljek, neki meg nem kell kulcs, ami bent van, azért én felelek (ott ráadásul a raktárban van vízóra, ami hozzá tartozik; ha gond van, felhív).
:DDD
Ez óriási :D
Ez még semmi; anyósom úgy akarta ELADNI a lakását, hogy azért ő az egyik kis szobában maradna. DD
És ez nem Pesten, szóval lehetnek történetek. D
úgy tünik,csak az én lányomnak van rendes főbérlője
nem jár kis-be,lehet vele normálisan beszélni,
nem zaklatja mindenféle piszlicsáré dologgal egyikük sem a másikat,
remélem igy is marad
Egy lakás kiadása és bérbevétele az esetek 90%-ban lutri, mind a bérbe vevőnek, mind a kiadónak. Nehogy azt hidd, hogy bérlőként nem szívnak az emberek. Hogy nem megy az idegeikre a tulaj, aki ki-be jár, hogy nem zaklatja őket, hogy befizeti-e a rezsit, hogy nem adja vissza a kauciót, stb stb...
Ezért kell mindig normális bérleti szerződést írni és leinformálni a beköltözni készülőket.
Ha pedig ennyire nagy plusz munka és ideg neked a lakás kiadása, lehet, hogy nem kéne. De gondolom a pénz jól jön. Akkor viszont ezeket a dolgokat be kell vállalni. És azt is el kell tudnod fogadni, hogy ezekre a dolgokra törvények vannak. Nem önkényeskedhet azokon felül se a bérlő, se a tulajdonos. Én megértem a te álláspontodat is, nagyon is, de ez akkor sem úgy működik, ahogy te elképzeled.
Megengedte a tulajdonos,hogy az adott címre ahol laktok állandó lakcímmel is rendelkezzetek?
Törvény!!!
penzcentrum.hu/biztositas/otvenezer_magyar_bukta_el_az_ingyenes_egeszsegbiztositast.1056873.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27
2017. június
Székely László szerint elsősorban a jogszabályok nem megfelelő ismerete és a régóta berögzült félelmek miatt nincs sokaknak bejelentett lakcíme, az érintettek közül ugyanis sokan nem tudják, hogy
2013 márciusa óta nem kell a bérbeadó hozzájárulása a bejelentkezéshez.
Nyilvánvaló,hogy a kulcs nem azért van a tulajdonosnál,hogy zaklassa az albérlőket.Elárulom Neked,hogy vannak olyan lakások is amit nem rendezhetsz be a saját ízlésed szerint,mert azt is a tulaj szabja meg Neked,hogy mi hol lehet!
Az én álláspontom továbbra is az,hogy a tulajdonjog midennél erősebb így a játékszabályokat ő írja. Aki albérletben lakik vagy albérletet keres ott a tulaj diktál mindent. Közös megegyezéssel sok minden létrejöhet,de papír az alapja mindennek. Sok olyan tulajdonos van aki sok mindent megenged,de aztán később meg a bíróságra járkálhat,mert épp úgy lelakták a lakást vagy akkora adósságot csináltak neki.
Megengedte a tulajdonos,hogy az adott címre ahol laktok állandó lakcímmel is rendelkezzetek?
(Én ezt sem engedélyezem a zárcserével együtt)
Úgy látom kicsit el vagy tévedve a játékszabályokat illetően. Egy szerződéssel kivett bérleménybe a tulaj előzetes egyeztetés előtt be sem mehet, ugyanis az birtokháborításnak minősül.
Mi 7 éve lakunk ugyanott bérleményben, alap volt a tulaj és a mi részünkről is, hogy zárat cseréltünk.
A jog szerint a bérbeadó a rendeltetésszerű használatot, valamint a szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítését évente legalább egyszer ellenőrizheti. Azonban fontos kritérium, hogy a bérlő háborítása nélkül és az ő beleegyezésével mehet be az épületbe.
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Szeretők egymás közt, beszéljük meg problémáinkat! (csak olyanoknak, akik nem ítélik el a szeretőket!)
- Olvastatok Nick Vujicic-ról, a kezek és lábak nélkül született 31 éves férfiról? Eltörpül-e a problémánk az övé mellett?
- Kisiskolás problémák megoldása
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)