Akinek van nyuszija ivartalaníttata? Ha igen mit tapasztalt? (tudásbázis kérdés)
Hidd el, en ugyanigy erzek. De merlegelni kell, es az o eletminosege a legfontosabb.
Nem esik bantodasa, nyugi, ne is gondolj erre legyszi!
Értem, ez kicsit megnyugtatott. :)
Majd nemsokara konzultalok a dokival.
Csak olyan rossz elveszteni egy kisallatot, nekem ők csaladtagok aztan feltem is oket es nem akarok nekik semmi rossat sem. Azt szeretnem hogy boldogan elhessenek :D
Az altatasnak mindig van kockazata, embernel is.
Jo dokihoz kell menni, es nem lesz semmi baj. A fiuknal raadasul nagyon rovid ideig alszik, utana mar kapja is az ebresztot, amitol par oraig meg kovalyog.
A mienk persze otthon azonnal szaguldozni akart, de lehuzta a popoja. :D.
Ha az ember a remiszgetokre hallgatna, nyula sem lenne.
Ez igaz!
Viszont ami miatt meg hezitaltam, az az altatas. Azzal mik a tapasztalatok? Mert minket megremiszgettek, hogy a nyulaknal nagy a veszelye hogy nem kelnek fel:(
Tenyleg kar lenne a kis makogasokert, de jobb neki ha ivartalanitjatok.
Egyebkent egyaltalan nem biztos hogy leszokik rola. Egy nyulnal egy biztos, hogy semmi sem biztos. :)
Értem. Az enyém ngydumás és olyan aranyos olyankor. Kár lenne ha többet nem hallanám.
Nekem oroszlánfejűim vannak egy barna és egy szürke. Sajnos a fehér hosszú betegség után elment..a kezelések srm tudtak megmenteni.
Nekem nem makogott, igy nincs tapasztalatom arrol, megszunik-e, velemenyem szerint csokkenni fog, hisz nem lesz kesztetese udvarolni.
A lab korul szaladgalas, nyolcasozas megmarad, sot a nyakdorzsoles is. :)
Ne aggodj, a bolonderia nem ivarossag fuggo, ugyhogy csak gyozzetek a rosszalkodast. :)
Milyen nyuszijaid vannak? Nekem egy kek nyest holland torpe.
Koszonom, hogy valaszoltatok. :)
Nalunk is meg vannak a leirt dolgok teljes mertekben!
Nekem a Chuck Norrisos rugassal az arcomba repult a pisi meg a .. :D mostmar nevetek rajta, de akkor kellemetlen volt.
Hat, ha jobb a nyuszinak elviszem, irtatok. hogy neki is jobb, nem kap gorcsot. Csak bevallom sajnaltam en is :) nem akarom en szaporitani meg semmi, csak engem sem ivartalanittatatnak :) aztan ez a kellemetlen erzesem van, hogy o nemtudna ellene tiltakozni. De ezen tullepek, azt szeretnem hogyegeszseges boldognyuszikam legyen :)
Megannyi lenne meg, hogy anyuszikam sokat makog mikor udvarol :) ez megszunne? meg a labkorul szaladgalas?
Az igen!
Mi ezt megúsztuk szerencsére, a sima árasztás volt napi 4-5-ször, a Törpenyúl fórumon olvastam Chuck Norris-féle pörgőrúgás közben elerrsztett spriccről. :D.
Igen a spicceléssel nekünk is problémánk volt egyszer a frissen mosott hajamat..
😑
A játékosságot és a kedélyt egyáltalán nem befolyásolja az ivartalanítás, sőt...baknyuszinál ajánlott is, mert annyira bepöröghet a tesztoszterontól hogy görcsöt kap. A mi fiú nyuszekünk az ivarosodással mindenhova bogyó kupacokat és pisi tócsákat helyezett el, így jelölve ki aíterületét. A golyesz eltávolítás után kb. egy hónapra visszaállt a régi rend.
A jelleme pedig abszolút fiús továbbra is, ha olyanja védi a ketrecét az idegenektől, de volt hogy a vendéglátóink macskáit tette helyre. :D.
Lányoknál kicsit komolyabb a műtét, jobban kell figyelni rá az utána következő napokban. Állítólag ha nem ellenek, de ivarosak maradnak, nagyobb eséllyel kapnak méhgyulladást és egyéb betegségeket.
Eleinte mi is óckodtunk hogy "belerondítsunk" a természet rendjébe, de beláttuk hogy olyan kisállat esetén, aki sosem párosodhat, ellenben negyedévente megőrül a hormonoktól, annak jobb, ha ivartalanítják.
Fiúknál rááadásul ott a spriccelés, ami penetráns büdös, és képesek ugrás közben teríteni az anyagot kárpitra, függönyre, tapétáta. :)
Ugynolyan aktìv csak kiszámìthatóbb és tudunk tőle éjszaka aludni:))
Nem hiszem, hogy szomorúbb lenne szerintem jobban is érzi magát ìgy, hogy nem vágyik nyusziszerelemre.
Szia Mókuska1673!
Köszonom, hogy ilyen gyorsan irtal. :) Nem lettakkor szomorubb, vagy kevesbe akart pl. szaladgalni?
Szia Izisz95! :)
A bak nyuszit mindenképp érdemes ivartalanìtatni, mert hozzájárúl a jobb közérzetéhez és megnöveli az élettartamot! A nőstény nyuszkókhoz nem értek, nekem bak van. Fontos a doki utasìtásait betartani, hogy műtét után hogyan etessük, tarsuk stb. Mi azt tapasztaltuk, hogy iv.után sokkal nyugodtabb, szelìdebb lett és szobatisztább.
Üdv:) 🐰
További ajánlott fórumok:
- Epeműtét után van valakinek panasza: Hasmenés? Hányás? Görcs? Ha igen mivel előzitek meg?
- Volt valakinek visszérműtétje! Ha igen, akkor mennyi idő amig meggyógyul? És fáj-e utána és érzékeny-e a frontokra!?
- Általában hány évesen bújik ki egy gyerek 21. foga? Volt, akinek a gyerekének extrém korán/későn bújt ki? Ha igen, hány évesen?
- Van valakinek a lábfején ill. bokáján (oldalt a forgónál) tetoválása? Ha igen mennyire fájt? :) Thx!
- Él-e valakinek közeli hozzátartozója idősek otthonában, s ha igen, mi a tapasztalat az otthon életéről? Hogy érzik magukat az ott élők?
- Az Unicreditnél van valakinek betétes megtakarítási számlája, ha igen ez mennyire megbízható?