Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá? (tudásbázis)
Mármint referencián belül volt? Így volt normál?
Mert ugye nem mindegy, hogy hol van a normál érték!
Ha az FT4-nek a referenciája 8-21, akkor hiába 8,5, az akkor is alulműködés. A jó működés azt jelenti, hogy a T3 és T4 a felső referencia közelében van, a TSH pedig az alsó referencia közelében.
A túlműködéstől nem fáj a nyak! A gyógyszer okozhat túlműködést, de ez esetben nem abba kell hagyatni, hanem csökkenteni kell az adagot és 4-6 hetente nézni az értékeket.
A hasimotónál, sajnos elég nehéz beállítani a működés, mert sorvadhat is a pm és növekedhet is, ezért az össze-vissza működés, sőt! egyik leveny teheti ezt, a másik meg azt.:(
Ha sorvad, akkor csak addig fog ingadozni, míg el nem éri a végleges méretét, ekkor elvileg már tényleg nem tud termelni semmi hormont, azaz pótolni kell.
Ha növekszik, akkor lehetséges, hogy műtétet javasolnak.
De mindenképp, gyakori ellenőrzés kell, és ehhez kell a gyógyszert adagolni, ha kell.
Igen, Hashimotós, de csak most derült ki 2 hete.
Régebben szedtem én is az L-Thyroxint, de nagyon fájt egy idő után a nyakam+ túlműködéses lettem és leállították.
Tehát ez mindig ingadozni fog??? Ha igen, az rossz hír.
Az utolsó T3, T4 az normál volt.
Ha autoimmun a pm. alulműködésed, azaz hasimotód van, akkor igen, átmehet túlműködésbe.
Ha hasimotós vagy, akkor a szelén kevés szerintem.
Az FT3 és FT4 értéked milyen?
Nekem nincs pm-em, így letroxot szedek, de eszembe sem jutna, hogy kipróbáljak bármilyen alternatív kezelési módszert.
Semmi gondom nincs a pm. hormon szedéssel, de nélküle, sok-sok problémám lehetne...
A szerves szelén önmagában tényleg javíthat az alulműködésen?
Nekem most jelenleg csak azt kell szednem a 4,8as TSH-ra.
Szedi még azt valaki önálló terápiaként?
Akinek pm alulműk.van, néha átcsap túlműködésbe?
Halihó!
Lenne itt még valaki erről beszélgetni?
Zoé még mindig érzel gombócot a torkod körül?
Hányingered is van még?
Attól nem lesz semmi bajod, ha kivizsgálnak. Hiszen itt a fórumozók, ha sok mindent megéltek is, azért nem orvosok.
Persze jó tanács, megfontolandó ötlet bárkitől érkezhet.
Sziasztok!
Mondtam,hogy beszámolok róla,hogy mi az eredmény...
Meglettek a leletek amennyit értek hozzá minden értékem normális-on belűl van.A fehérvérsejt picit több.Megyek tovább holnap:( Vissza a háziorovshoz...
Micsoda?:DDDD
Írtad is, hogy nem nekem:D
Nem tagadom! Nekem tényleg van pm. betegségem, de pszichológus nem kell:D
Jaj, ne csináld!:D
Hát persze, hogy látszana, hogy van ott valami.
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?