Akik várják a karácsonyt... (beszélgetés)
Hahó már csak 4 nap:)
Én tegnap megcsináltam a fürdőt, meg a szobám nagyjából. Ma meg szépen felmosok mindenhol.
Sajnos még pár cucc kell a boltbol
Vásarnap ajándékokat csomagolok, sütünk valami sütiket a többit meg majd hétfőn.
És kész is vagyok erre a hétre a munkával:)
Így már értem hogy a nehézségeket miatt nincs kedved az ünnephez:(
Sajnálom hogy nincs segítséged és nemtudod így élvezni az ünnepeket :
Sajnos nálunk meg elfog olvadni a hó :(
Pedig majdnem fehér karácsonyunk lett..
Hát ez nagyon aranyos kis hagyomány:)
Bár én nem szívesen kóstolnám meg a bárányt de sokan mondják hogy finoman ellehet azt is készíteni:)
Ott kint egyébként milyen az időjárás?
Nem lenne természetes másképpen... persze van ami az itteni hagyományokból is beszivárog :) Pl. a norvégok karácsonykor rizskrémet esznek desszert gyanánt, előre kis tálkákban készítik el, annyi tálkát ahányan vannak + egyet a manóknak amit kitesznek az ajtó elé. Az egyik tálka aljában elrejtenek egy szem mandulát, és akinek az a tálka jut, ő kapja meg abban az évben a marcipán malacot :) Ezt a hagyományt pl. szeretjük és átvettük - nem szeretném ha a ház körül meg a kertünkben élő manók megharagudnának ránk :)
Vagy pl. nagyon szeretem a sózott báránybordából készült karácsonyi ételt. Az első években kifejezetten émelyítőnek éreztem a nyers sózott birkahús szagát/illatát ami az egész várost, az összes boltot, bevásárlóközpontot (még a kórházat is ahol dolgozom) belengi. Tavaly kóstoltam meg először a kórházi karácsonyi vacsorán és isteni volt :) Azóta összekapcsolódott ez az illat is a karácsonnyal, jövőre az új konyhánkban szeretnék majf ilyet is készíteni (szerencsére ezt már novembertől lehet kapni így nem kell pont a karácsony estét megvérni vele) :)
Nem tőled hanem Niceladytol hogy Ő miért nem várja.
Persze megértem. Nehéz is lehet így egy karacsony hogy nincs ott az egyik szerettünk:(
Ezt tőlem kérdezed?
Igen! Aug.31-én ment el, minden nap beszélünk, de nem tudom magamhoz ölelni es ez nagyon fáj.
Kitartást nektek!
Jó hogy ilyen pozitív vagy:)
A lányoddal tudtok majd kamerázni, tudom, nem olyan mintha ott lenne de jobb mint a semmi :)
Hát először nem vártam mert magamra hagyott a párom.... Aztán kaptam egy kis löketet...
Mostmár várom 😊🎄💗, letojom a rosszat majd lesz vhogy.
Nem lehet az ember depis itt vannak a gyerekek 😊
Régebbi világítós cuccok vannak az ablakban, a műanyag fa már befigyel a spejzból.
Nem lesz nagy zaba de kicsit jobb finomabb lesz mint hétköznapokon.
Ez jó dolog hogy úgyan úgy az itthoni hagyomány alapján karácsonyoztok:)
Biztos én is így tennék
További ajánlott fórumok:
- Akik nagyon nem várják a mensit júliusban azok jöjjenek!
- Akik még karácsonykor is fogyókúrát terveznek ide!!!
- Hol adhatjuk át a karácsonyi ajándékainkat olyan gyerekeknek, akik rászorulnak?
- Sajnálom azokat, akik egyedül töltik a karácsonyt, de...
- Akik karácsonykor is diétáznak...
- Várod már a karácsonyt? Akiknek dolgozniuk kell szenteste... stb