Akik karácsonykor is diétáznak... (beszélgetés)
Egyszer kaptam ajándékba egy doboz diabetikus szaloncukrot. Bűn rossz, inkább soha nem eszek. Hogy ne legyen lelkiismeret furdalásom, apránként dobáltam ki.
Ugyanezen elven inkább lemondtam a sütikről, mint édesítősen készítsem. Nem enni kisebb büntetés :)
Semmi többletzabálás nem volt.
1. Eleve nem sütöttem semmit. Pár sütit vettem a fiúknak + vendégnek, ez tegnap fogyott el.
2. Szenteste még fogytam is, mert utálom a halat :D
3. Szaloncukor kavalkád sincs idén.
Köztes napokon pedig szorgalmas munkába járás gyalog, kerékpárral, friss levegőn. Szinte kiürült városban, csodás megtapasztalás.
Nem voltak kicsik ☺️
Mínusz 67 dekával zártam a karácsonyt 🤗
Három db. töltött káposztából, nem mindegy, hogy a békebeli öklömnyi, vagy a mostanság szokásos "fél fogamra is kevés" méret! :))
Egyébként én sem diétázok, csak odafigyelek, hogy miből mennyit kíván a szervezetem (nem a szemem!) és kész. Holnap is nap lesz, jusson-maradjon akkorra is!
Nekem egyszerűen dolgom van, mivel a családban van cukros, így a legtöbb kaja és édesség szénhidrátszegény.
Én azért a hozott sütikből pusztítok rendesen, persze csak azért, nehogy kísértésbe essen.
Véletlenül akadtam erre a fórumra. :)
Írok pár sort, hogy erősítsem a kitartásotokat!
Nálam az összes karácsonyi kaja, amit megettem, az két szál véres hurka volt. Mindezt úgy, hogy tegnap is, és ma is jutott egy - egy szál ebédre, természetesen mindenféle köret, kenyér nélkül.
Kevesebb benne a kalória és a zsír, mint a májasban.
Ezen kívül szuper volt megtapasztalni, hogy tegnap is volt a városban edzőterem nyitva, és holnap is el tudok menni.
Reggeli / vacsora ajánlat: Elég durván akciós a Lidl-ben a tonhal. Vettem pár dobozzal (sós lében van), kifejezetten az ünnepekre. Nem tonhalpép van benne, mint más áruházak termékeiben, hanem valódi tonhal-darabok.
A tonhalat összekeverem paradicsomszósszal, szórok bele darált köménymagot, majd dobok bele néhány gerezd apróra vágott fokhagymát. Teljes kiőrlésű pirítóssal, olívabogyóval eszem.
Sikeres ellenállást az ünnepekre! :)
Hát én félig meddig.
A böjt majdnem teljesen megvan de előbb elkezdek enni és eszek sütit is egy kettőt. Majd 27 től folytatom az IF-et.
Sziasztok!
Van, aki karácsonykor is diétázik?
Próbálom magam tartani. Több süteményt is sütöttem, de nagyon nehéz úgy, hogy az ember lánya közben nem kóstolgatja.
Ti hogy csináljátok?
További ajánlott fórumok:
- Kik azok, akik nem Magyarorszagrol forumoznak itt, es dietaznak
- Akik még karácsonykor is fogyókúrát terveznek ide!!!
- Akik várják a karácsonyt...
- Hol adhatjuk át a karácsonyi ajándékainkat olyan gyerekeknek, akik rászorulnak?
- Sajnálom azokat, akik egyedül töltik a karácsonyt, de...
- Várod már a karácsonyt? Akiknek dolgozniuk kell szenteste... stb