Aki hajlamos rá az mindenképpen nagyon meghízik a terhesség alatt? (tudásbázis kérdés)
Ha egy dekát sem hízott, akkor gyakorlatilag fogyott, mert a gyerek, magzatvíz, köldökzsinór, méhlepény stb.-nek is súlya van.
Nem biztos, hogy praktikus ilyenkor fogyókúrázni.
Alapból én is a nádszálkisasszonyok közé tartozom, eddig 21 kilót híztam. Volt, hogy 2 hét alatt szedtem fel 2 kilót még a terhesség elején.
Igan, én sem figyelek nagyon mit eszem, mindent megeszek ami fincsi.
Én nem vagyok nádszálkisasszony:)
3 terhességem volt 12, 9 és 7 kg-ot(ikrekkel) szedtem fel.
Sok olyan van aki nádszálkisasszony és mégis felszed 20-30 kg-ot
Édesség, cukor nyugodtan kihagyható, ami tényleges hízás, az a baba súlya, a magzatvíz, a mellek, a vérkeringés, a méhlepény, és egy minimális vízvisszatartás, és minimális zsír ami a szoptatáshoz kell mint raktár. Ez kb 9 kilót tesz ki, attól függően, hogy valakinek több a magzatvize, vagy nagyobb a babája, vagy mindkettő, lehet 12 is.
Egyébként a természet az úgy oldotta meg, hogy ilyenkor olyanok vagyunk, mint egy szivacs, és ha kevesebbet is eszel, az is jobban felszívódik, mert a baba érdeke az elsődleges fontosságot kap. Ha nem eszel semmit azzal azt éred el, hogy a baba "elveszi" amire szüksége van, tehát, nem eszel elég kálciumot? A fogaid bánják, mert a baba így is úgy is elveszi. Emiatt legjobb, ha betartod a normális étkezés alapelveit, ez neked is, és neki is jobb lesz, de a az ételek többségét a főzelékfélék, és értékes fehérjék alkossák:)
Óóóóh, szerintem én még a levegőtől is hízok...
Gyakorlatilag üres a hűtőnk, tehát ha akarnék, sem tudnék bűnözni, de mégis egyre kövérebb leszek.
Nem feltétlenül! Én is hajlamos vagyok rá, elsőre mégis csak 10 kg-t híztam.
Inkább a szoptatás alatt kellett volna jobban vigyáznom...
Ha nincs kimondott anyagcsere-, hormon- vagy egyéb zavarod, csak az étkezéstől függ!
Szerintem ez nem feltétlenül igaz.
Én nagyon hízásra hajlamos vagyok.
Most vagyok 36 hetes terhes és 9 kilót híztam... minden hónapban 1 kilót.
És csak hasra és mellre, mert az összes cuccom rám jön csak hasnál nem jó.
Mindent ettem egyébként, nem voltam hányós sem.
Ha valaki 2 helyett eszik akkor elszalad a ló, de ha normálisan étkezel akkor kizárt.
Sokan azt mondják a vékony nők híznak a legtöbbet a terhesség alatt...
Nem biztos, ha kozbejon valami, pl ismerek olyan holgyet, aki mindig picit gombolydedebb volt, ès terhessèg alatt kozbejott, hogy 2 hònap helyett, egèsz ido alatt hànyingere volt, emiatt alig evett, 3 kilòt fogyott a vègère, gyerek normàlis, ès szulès alatt mèg lement egy tizes (magzatviz, baba sùlya, lepèny stb.)
Ha odafigyelsz, kordàban tudod tartani, pici rendszeres mozgàs, sok zoldsèg, leginkàbb leves formàjàban, kevès tèszta, rizs, de hùsok, tojàs, tejtermèkek, a sovànyabb vàltozatokbòl lehet bàtran, keruld az èdessègeket, helyette gyumolcs, gyumis joghurt:))))
Én már 5kg-ot híztam,pedig csak 11 hetes vagyok.Igaz elég kis súllyal kezdtem a terhességet 173/55kg,de mégis tartok tőle,hogy nagyon meg fogok hízni.
Én is hajlamos vagyok rá amúgy...
Egyébként nem törvényszerű, mert unokatesóm pl cukros lett terhesség alatt, és még fogyott is (!), holott dagi volt, és hízékony, bár ez szélőség. Aztán szoptatáskor visszahízott, amikor a terhességi cukra elmúlt...
A kismamaágnál nem a hízás a legfontosabb... Utána kell észnél lenni! :-) (Ebből a szempontból)
szerintem sem csak ettől függ. én soha életemben nem híztam, mégis felszedtem több mint 18 kilót, akárcsak anyukám ő 20-t, pedig nagyon vékony.
de ismertem ducikat akik alig szedtek pár kilót.
Én mindig is nagyon hízékony voltam, mindig fogyóztam és nagyon figyeltem a kajára. Terhességem alatt 10 kilót szedtem fel, ebből 2-3 van rajtam így utána. Szóval szerintem nem feltétlenül igaz.
Ja, és mindent megettem, ami jól esett, csak nem estem túlzásokba.
További ajánlott fórumok:
- Terhesség korai tünetek!? Kinek jelentkeztek nagyon korán?
- One step terhességi teszt... reggelre, nagyon-nagyon halvány csíkos lett, lehet hogy mégis van baba?
- Nagyon halvány második csík a terhességi teszten
- Volt már valakinek olyan hogy a terhességi teszt második csíkja nagyon halvány volt?Az terhességet jelent?
- Akinek IR-e van az hajlamosabb a terhességi diabéteszre, vagy nem függ össze a kettő?
- Két napja tudok a terhességemről, de nagyon aggódok. Tudtok segíteni?