Aki a virágot szereti..... (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Krizantémom bimbós, de a bimbók egyből szárazak lesznek és lekonyulnak kinyílás helyett. Öntözöm őket rendesen. Mit hibázok? Cserépben van, mert nincs kertem. Előre köszönöm, ha valaki tud segíteni!
:-D
Így van!
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni.Az orchideámmal van gondom nem tudom mit csináljak vele.
Tegnap kivettem a cserépből levágtam az elhelt gyökerekek és átültettem.Nem öntöztem túl mert nem volt vizes a talaj amiben volt.Lemostam,elmostam a cserepet és új kőzegbe ültettem.Nagyon szép,de hoz virágot már régen.6 levele van szép zöldek és nah gyok ,de semmi nem utal arra,hogy hoz virágszárat sőt léggyöreket sem.
Léggyökere egyáltalán nem volt,két száron volt virág sok-sok virág amikor kaptam.Tőből levágtam mind a kettőt mert egy csaj azt írta a NETLOG-on hogy így csináljam.Az egyik csonk meg van de a másik leesett.Hozott pár hete 3 léggyökeret amiből kettő elszáradt a 3.is kissé viharvert.
Segítsetek mit tegyek vele.
Ha nem jó helyre írtam azt is írjátok meg.Köszönöm .
Szép napsütéses napot kívánok mindenkinek.
Anna
Köszönöm.
Oviban cserépbe ültetnénk a gyerekekkel, hogy anyák napjára már bimbós legyen. A cél az lenne, hogy így is készüljenek erre az ünnepre és gondoskodjanak az anyu virágjáról.
Szia!
Ha kertbe szeretnéd,akkor ősszel már el kellett volna ültetni.
Sziasztok!
Segítséget kérnék: ahhoz hogy anyák napjára ki nyíljon a tulipán vagy a nárcisz, mikor kell elültetni a hagymákat?
köszönöm.
Sose volt kertem sajnos, így fogalmam sincs az ilyesmiről:(
Mi is kertes házban élünk szerencsére,imádom a növényeket és már alig várom,hogy jó idő legyen.Pont ma mondtam egy ismerösömnek,hogy mennék már ki a kertbe.Nekem nagyon sok kedvencem van.
Imádom a:tavaszi hagymásokat,levendulát,nefelejcset,hortenziát,rózsákat,vadszölöket,borostyánt,kecskerágókat,babrózsát,sedumokat,a gyönyörü nagy fákat és minden minden gyönyörü növényt.
Imádom a növényeket:))))))
Szerencsére kertes házban élek,nem igazán tudok kiemelni csak egyet:D
-Erica,mert már most virágzik....
-Liliomfa,az első,amelyik virágba borul,pedig még levelei sem nőttek
-Pampafű,már minden elvirágzott ő akkor hozza a virágját
-Kedvenceim közé tartozik a kefevirág,de sajnos nem tudom átteleltetni
Hirtelen talán ennyi.....de mindegy csak növény,virág legyen:)))))
Pár képet találsz a kertről a naplómban,ha érdekel kukk be.
Igen..!
Rózsám 1 van,de tavasszal apukám olt nekem párat.Nagyon várom hogy én is"bigyeréljem"
Szia!
Lehet hogy meghökkentő, de az utóbbi időben elkezdtem rajongani a krizikért.
Nincs sokféle, de igyekszem gyűjteni.
Meg nagy kedvencem a kékszakáll! Ezt tavasszal szereztük be, remélem, tényleg bírja a telet! ;)
És a rózsáimat is imádom. Folyton bigyerélem őket.
Még rá érnék,de van időm nézegetni az udvart.
Van sziklakert (nincs virág benne)
Sőt igazán még kevés növény van az udvaron,pedig imádom őket.
Ti szeretitek a virágokat,cserjéket,...
Ha igen mi a kedvencetek?
Szép estét mindenkinek:)
Én is rég jártam itt. De hát ott ottvagyok:)