Aki a jobb kéz, gyűrűsujján ezüstös karikagyűrűt visel, házas? (tudásbázis kérdés)
Nekem is az van.
Nem akartunk kidobni annyi péntz, mert a munkahelyünkön nem tudjuk használni. Többnyire vitrinben van.
Fehérarany is lehet. Szebb is, mint a sárga, nekem ez a vallásom.
Remélem nem az én férjem láttad 😁😁
Én a bal kezem középső ujján hordok mostanában ezüst karikagyűrűt, és házas vagyok.
De ha úgy ébredek holnap, hogy nem akarom hordai, akkor leveszem.
De látod, hogy jelent!
Ránéz, és azt gondolja, hogy szabad préda.
Se jobbon nincs, se balon ... Uccu neki! :D
Nem jelent semmit. A szüleink, nagyszüleink idejében még volt szabály, tbk vallástól is függött, hogy melyik kézen hordták a jegygyűrűt - nálunk az egész familia balkezén hordta mert protestáns a család -, aztán hallottam olyat is, hogy balkézen a menyasszony, jobbkézen a házasok hordják.
Nekem a férjem meghalt, de a jegygyűrőm gyönyörű, imádom, és a mai napig használom hol a jobb, hol pedig a bal kezemen.
Az hogy ezűstös ? lehet hogy nem volt pénzük arany gyűrűre, nemcsak a fiataloknál, középkoruaknál is látok ezüstős gyűrűt.
Mára már teljesen felhigultak az ezzel kapcsolatos szabályok és szokások.,
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél a karikagyűrűddel, ha vége lenne a házasságodnak?
- Van olyan, hogy egy 40-es nő vesz magának karikagyűrűt és hordja, holott nincs férjnél, se eljegyezve?
- Édesanyám karikagyűrűjét viselhetem az esküvőmön sajátként? Ő meghalt még babakoromban és megrököltem a gyűrűt. Párom adta az ötletet...
- Szerintetek illik fehérarany karikagyűrűt eljegyzésre?
- Fehér-sárga arany karikagyűrű
- Reggelre rendszeresen elzsibbad, érzéketlen a jobb kezemen a kis és a gyűrűsujjam, hogy nem is érzem.Ha megmozgatom, elmúlik.Ez mitől lehet?