Akarat kérdése az egész! (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Akarat kérdése az egész!
A szüntelen éhezésbe bele szoktak halni. Ha a jojóról beszélünk, oké, de ott van egy utólagos bezabálás is, maga az, hogy valaki szüntelenül keveset eszik, nem vezet elhízáshoz, mert akkor meg lenne oldva a világ élelmezése, elég nem enni és akkor elhízunk! Mégis az ellenkezője történik. Amikor kevés a kaja huzamos ideig, a szervezetnek nincs miből tartalékolnia.
Akkor tud tartalékolni annyira, ha váltogatva valaki nem eszik-sokat eszik-nem eszik sokat eszik, de ez meg nem éhezés, ez egyszerű jojózás és kész.
A biológia törvénye az is, hogy csak anyagból lesz anyag. A semmiből nem lesz semmi.
Nálad mit takar a túlsúly? Mert ahhoz azért hozzá kell szoknod, hogy menopauzában feljön az az 5 kiló sokaknál és ez ott is marad. Ha ennél több jött fel a szokásos, általad megszokott normál súlyodhoz képest, akkor más oka is lehet, de amit leírtál, az alapján nem eszel se túl sokat, se túl keveset, a pirulák nem fogják megoldani, de végülis nem tudjuk, hogy mennyi az a túlsúly? Ténylegesen az, vagy csak hiúsági kérdés?
Van pl gyógytorna, az azért kíméli a gerincedet is és a térdeidet is.
„Semmi kétség, hogy vannak, akiknek szervezete figyelmen kívül tudja hagyni az ősi biológiai jeleket, és képes hosszú távon fenntartani a súlyvesztés utáni állapotot, de a legtöbb ember számára a szüntelen éhség és a lassuló anyagcsere kombinációja biztos recept az ismételt elhízásra. Ez a magyarázata annak, hogy miért csak keveseknek sikerül egy hónapnál tovább megtartani a fogyást követő testsúlyát. Az elért eredmény megőrzésének nehézsége mögött tehát nem az akaraterő hiánya, hanem biológiai okok állnak” – állítja dr. Rosenbaum.
Azért nem fogysz, mert éhezel. Az agyad is ezt jelzi a testednek, ezért "raktározó üzemmódba" kapcsolt.
Egyél gyakrabban, de 3 dolgot teljesen iktass ki: kenyér(zsömle), tészta, cukor. Ennyi.
Egyél pl. reggelire trappista sajtot sonkával, mellé uborka, paradicsom, paprika, retek. Egyél naponta egyszer húst, pl. egy sült csirke comb, főtt tarját stb.
A mozgásnak, bármi legyen is az, csak az a lényege, hogy tudatosítsd magadban, hogy te ezzel kalóriát égetsz. Még a mosogatás is fogyasztani fog.:D
Bármi legyen az, látatlanban garantálható, hogy KAMU.
Fogyás csak kalóriadeficittel lehetséges. Egyél kevesebbet, mozogj többet elvén működik. Ha nem mozogsz, akkor is tudsz súlyt veszteni, az eredmény kevésbé tetszetős. Kombinálva azonban szép eredményt érsz el.
Minden csoda piruláról jókat lehet olvasni! :)
Ezekben az a legjobb, ha a szervezetben nem okoz maradandó károsodást, csak szimplán a pénztárcádat fogyassza. :)
.
De én NEM AKAROK FOGYNI!
Kövér akarok maradni és punktum!
.
Gratulálok én is! :)
Engem az érdekelne, mi alapján válogattad össze, hogy melyik napszakban mit ehetsz?
A csőtörés utáni állapotokhoz további kitartást kívánok!
Tegnap olvastam az írásod, és ez inspirált arra, hogy beregisztráljak, és gratuláljak Neked! Azóta már tovább is gondoltam a dolgot: szeretnék én is végre belevágni az életmódváltásba.
Történeted és egykori paramétereid egészen hasonló az enyémhez, és most már hiszem, hogy nem vagyok esélytelen helyzetben. :) Szóval köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- Gyakori kérdések a 90 napos diétáról
- Vannak-e orvosok, egészségügyi dolgozók a Hoxán, akiknek lehetne kérdéseket feltenní?
- Ti felhívnátok az exeteket, ha nőgyógyásztól feltett kérdésekre ő pontosabban tudna válaszolni? Vagy kockáztassam az egészségem?
- Nem lehet valahol megnézni itt a honlapon, hogy az egész nap folyamán milyen új fórumokat és tudásbázis kérdéseket tettek fel a hoxázók?
- MKB Egészségpénztári tagsággal kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?