Ajándékozási szerződéssel kapcsolatban tanácsot, ötletet kérek (tudásbázis kérdés)
Köszönöm a válaszaitokat.
Én úgy tudom, hogy a haszonélvezettel nem csak a haszon az enyém, hanem a költségek is. Itt javításra, felújításra gondolok, de a haszonélvezet bejegyzése is húzós.
Tudom, hogy annak ajándékozom, akinek akarom, de tartok attól is, hogy a menyeimmel, akiket nagyon szeretek, a meglevő jó kapcsolatunk nehogy megromoljon. Eszemre, vagy a szivemre hallgassak?
Köszönöm globus-nak a tippet, már felvettem a kapcsolatot az ajánlott fórummal.
Családi házat ajándékoznánk házas, családos fiunknak.
Nem tudom, milyen formában tegyük. Csak az ő nevére, vagy kettőjüknek. Másik kérdésem, lehetséges- e olyan feltétel az ajándékozással kapcsolatban, hogy a beleegyezésünk, vagy jóváhagyásunk nélkül ne tudja eladni, jelzálogot felvenni rá...
További ajánlott fórumok:
- Egy kis pitbullt ajándékoztam a tizenegy éves kislányomnak, kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatosan?
- A véleményetekre lennék kíváncsi lakásbérleti szerződéssel kapcsolatban
- Megbízási szerződés...ezzel kapcsolatos kérdések....
- Használt autót veszek, életem első autója lesz. Mire kell odafigyeljek a vásárláskor, mit kérdezzek a kocsival és szerződéssel kapcsolatban?
- Mi a különbség a visszterhes és az ajándékozási szerződés között, illeték szempontjából?
- Jelzáloghitel szerződéssel kapcsolatban tudnátok segíteni?